Instagramm
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
  Bezár Információk
 

Ötletek a Crustacean Base Mix elkészítéséhez

 
A 2016-os év egyik újdonsága a Crustacean Base mix, valamint az ebből készült bojli. Az alábbi sorokban azoknak szeretnék ezúttal segíteni néhány, kimondottan erre a mixre vonatkozó ötlettel, akik saját maguk akarnak a mixből bojlit készíteni. Az első és talán legfontosabb, hogy akik már közelebbről is találkoztak ezzel a mix-szel, azok tapasztalhatták, hogy egy nagyon jellegzetes, erős, természetes hozzávalókban bővelkedő magas minőségi alapmix. Ebből következik, hogy semmilyen további alapanyagot nem érdemes és javasolt már a mixhez adni. Sajnos idehaza a horgászok zöme még mindig nagyon nehezen állja meg, hogy ne pakoljon tele egy jó minőségű kész gyári mixet mindenféle hozzávalóval. A kész mix  jól gyúrható, kellően darabos az egész édesvízi rákoktól, valamint a Sluis CLO-tól (segítve ezzel a víz beáramlását a bojli belseje felé) és attraktorokban, ráklisztekben, hallisztekben, illetve víz-oldékony alapanyagokban stb. is bővelkedik!
 
Amit javaslok hozzá:
 
Olajok
Mivel a hideg 10 Celsius alatti vizeken is szép eredményeket értünk el a tesztelés időszakában, így bátran lehet akár a hűvös, hidegebb vizekre is készíteni a mixből bojlit. Légyeges, hogy a hideg hónapokban 15-20ml Cod Liver, vagy Pure Hemp olajat használjunk, míg a melegebb hőmérsékleten jó szolgálatot tehet 25-30 ml Salmon Fish olaj, Sea Fish olaj, vagy éppenséggel a Squid liver olaj is. Nekem nagy kedvencem, ha 20ml/kg Salmon olajat és 10 ml/kg Pure Squid liver olajat adok a mixhez.
 

Betain HCI, só, édesítők
Valaki használ betaint, valaki nem. Valaki bízik benne, mások egyáltalán nem. Mi minden bojliba rakunk kimondottan a halak takarmányozásához készített betaint, ezért ide is javaslom. Nem kell több mint 5-10g /kg. Ennél többet teljesen felesleges bármelyik bojlihoz is rakni. A rákos, kagylós íz világhoz a só rendkívül jól passzol, 10-20 g/kg elegendő lehet. Édesítőből viszont ehhez a mixhez nagyon keveset (a javasolt adagolás felét) ajánlom csak, vagy a Liquid NHDC-is szóba jöhet, de ha kimarad az édes íz, az sem csökkenti majd a kész golyók hatásfokát.
 
Aromák
Ez a mix kimondottan alkalmas az ún. natúr aroma nélküli bojlik elkészítéséhez, hisz aromák nélkül is egy természetes, mély szaga, illata lesz a kész golyóknak, főleg ha azokat párolva készítjük el. Ha aromával akarjuk elkészíteni, akkor itt is  az "inkább kevesebb, mint több" szlogen járjon az eszünkben. Jó választás lehet természetesen a Monster Crab Classic, a Belachan, a Monster Crab & Shellfish aroma, de egy pici édes háttérillat is tökéletesen passzol ehhez a mixhez. 1-2 ml Creamy Toffee vagy Sweet Plum, esetleg  a Balckcurrant is jó választás lehet, főleg a már lehűlő vizekben.
 
 
Por és folyékony Attractorok
Elérkeztünk az egyik legkényesebb részhez, hisz sokan itt esnek igazán túlzásokba. Biztosan kevesen hiszik el nekem, hogy nem szükséges már a mixhez semmilyen por kivonat, hisz bőségesen tartalmaz G.L.M Extractot, Belachan Powdert, Shrimp Meat Extractot. Ezek további növelésével csak azt érjük el, hogy rendkívül gyors, egyre „kishalasabb” bojlit kapunk a költségeink pedig jelentősen növekednek. Biztosan nagyon sokunknak számít, hogy a kapott bojli megáll pl. 3500 Ft-ból és nem kerül, a további hozzávalóktól 6000 - 6500 Ft-ba...  Ha mégis javasolnom kellene egy por hozzávalót, akkor a kora tavaszi, vagy már az őszi horgászatokra szánt bojliba 5-15g/kg Beef Liver Powdert ajánlanék. A melegebb vizekre pedig tényleg semmit! A folyékony hozzávalókból van választék bőven, a lényeg, hogy ha több fajta liquid-del akarunk dolgozni, 30-40 ml/kg–nál nem kell több. Itt jó szolgálatot tehet a Liquid Krill Extract, a Tuna L-030, a Liquid Anchovy, Liquid Mussel, stb. hideg vízben pedig akár a Minaminot, Liquid Livert is bátran javaslom.
 

Egy kg mixhez az L-es méretű tojásból kb. 8 db szükséges. Ha lehetőségünk van 85-90 Celsius fokon pároljuk a bojlikat, amíg azok át nem párolódnak a teljes átmérőben. A kímélő párolásnak köszönhetően sokkal több fontos dolog marad a golyókban, mintha azt főznénk. Sok sikert és minél több kapitális pontyot kívánok azoknak, akik a Crustacean Base mix mellett teszik le a voksukat. Íme két recept javaslat a végére, amelyeknek működni kell ha kitartóak vagyunk és jó helyen horgászunk.
 
15 Celsius, vagy az alatti vizekre         15 Celsius feletti vizekre    
5 ml Monster Crab Classic Flavour 5 ml Monster Crab Classic Flavour
2 ml Sweet Plum Flavour 0,5 ml N-Butyric Acid
20 ml Pure Hemp Oil 10g Betaine HCI
10g Betaine HCI 30 ml Sea Fish Oil
15g Beef Liver Powder 30 ml Liquid Tuna L-030
2ml Liquid NHDC 20g Tengeri só
 

Sági Tamás
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie