RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Öt éve az S-Carp Product csapatában – 1. rész

 
Az én történetem több mint nyolc évvel ezelőtt kezdődött. Kisgyerek korom óta horgászom, de a bojlis módszer és a nagy, kapitális pontyok becserkészése csak nyolc - kilenc éve lett a szenvedélyem. Tehát még kezdő voltam ezen a területen. Barátom már több éves tapasztalattal rendelkezett és örömmel fogadta, hogy én is a fogd ki és engedd vissza híve lettem. Épp egy közös horgászatot terveztünk, és én kérdeztem, hogy milyen csalit javasolna a közelgő túrára. Sosem felejtem határozottságát, csak annyit mondott: „Peti, én már sokféle külföldi nagynevű gyártó termékeit kipróbáltam, így van már jócskán tapasztalatom. Nem régiben megismertem egy szombathelyi srácot a palotási bojlis versenyen. Megmutatta néhány termékét és nagyon meggyőző volt! A világ különböző tájairól közvetlenül rendeli az alapanyagokat, manufaktúrában ő készíti a bojlikat és hidd el nekem tényleg nagyon jók.” Hittem gyermekkori barátomnak, és az első komolyabb közös túránkra rendeltünk is egy pár kiló bojlit - kagylós és fűszeres ízesítésben. Biztos jókor is voltunk jó helyen, de nagyon sok halat fogtunk. Nem kifejezetten nagyhalas tavon voltunk, így a halak súlya is zömében 5-10 kg között volt, de az első bojlis horgászatokon ez nekem még mindegy volt… Akkoriban azt élveztem, ha minél többet fogok. Jó pár sikeres túra után a kíváncsiságom sajnos rossz irányba terelt.
 
 
Nagyon megtetszett a bojlis pontyhorgászat és bízván abban, hogy még sikeresebb leszek, még nagyobb halakat fogok majd, elkezdtem összevásárolni mindent…. Kb. 10 különböző márka pop-up bojliját, pasztáját, bojliját stb. vittem magammal egy-egy túrára…. Úgy gondoltam, a drágább az biztos jobb is... Emlékszem, hogy milyen csalódott voltam akkoriban, amikor a 4-5000 Ft-os „csoda-csalik” sorra cserbenhagytak. A csali arzenálnak köszönhetően, ha közben fogtam halakat, akkor meg sokszor azt sem tudtam, hogy mi miért történik, mi miért működik, vagy éppenséggel nem. Egy pár sikertelenebb túra után újra az S-Carp Product csaliknak szavaztam bizalmat és valahogy ismét sikeresebb lettem. Elmeséltem tapasztaltabb barátomnak negatív és pozitív élményeimet és megkérdeztem, hogy véleménye szerint mi lehet ennek az oka. Nevetve csak ennyit mondott: „Petike, miket vásároltál már megint össze?”. Én felsoroltam neki a teljes repertoárt, amit addigra már kipróbáltam. Erre ő csak annyit mondott: „A képlet nagyon egyszerű: Ezek a bojlik, csalik, termékek külföldről érkeznek, jó pár hónapot eltöltenek először a kinti raktárakban, majd a horgászboltok polcain, mire megveszik őket. Sokszor szinte teljesen egy nagyon egyszerű alapmixre épülnek, amin sok pénzt tudnak a gyártok és a kereskedők, forgalmazók keresni…. Ellenben az S-Carp itthon készül és körülbelül három nap után kézhez kapod! Mindig friss, egy-két hetes gyártású csalikat küldenek.” A következő hasonlattal élt: „Ha te bemész a boltba, akkor friss kenyeret veszel, vagy egy hónaposat? Melyiket eszed meg szívesebben, melyik a finomabb? Na, ez valahogy érvényes a pontyok táplálkozására is. Ezért mondtam, hogy higgy benne, és nem fogod megbánni.” Körülbelül egy évet kísérleteztem más csalikkal, utólag rájöttem ez volt a legdrágább tanuló pénz amit a pontyhorgászatra költöttem…. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs más jó termék idehaza, de én azóta is ebben bízom szinte vakon, és ha valaki álmai halát kergeti, akkor a  legfontosabb, hogy bízzon a csalijában - amivel horgászik! Egyre többet rendeltem az S-Carp Product-tól és úgymond közben kezdtem teljesen letisztulni. Időközben a barátom bemutatott Sági Tamásnak, a márka és egyben a csalik megalkotójának. Jól elbeszélgettünk, sok hasznos tanáccsal látott el.
 

Egyre szebb halakat fogtam és teljesen az Ő termékeinek a rabjává váltam. A termék palettája időközben folyamatosan nőtt én pedig nagyon ki akartam ismerni minden összetevőt, és tudni akartam mit, mikor, mennyit és miért használjak. Ha valamiben nem voltam biztos felhívtam Tamást, hogy segítséget kérjek tőle s kikérjem a véleményét, mielőtt egy adott vízterületre mentem volna horgászni. Mára már az S-Carp honlapja olyannyira sokoldalú és fejlett, hogy minden információ részletesen megtalálható! A tippek, a beszámolók és a termékek leírását átböngészve a figyelmes olvasó szinte minden kérdésére választ talál, amire egy pontyhorgásznak csak szüksége lehet. Ha rákattint a honlapra az összes alapanyagról, bojlikról, pasztákról, szerelékekről, csalizási tippekről, etetési praktikákról stb. részletes információt kaphat. Akkoriban én még ezt csak telefonos segítséggel tudtam megoldani, de a telefonbeszélgetéseknek köszönhetően egyre jobban megismertük egymást, és mondhatni lassan barátokká váltunk. Majd 2009 tavaszán hívás érkezett Tamástól. „ Peti figyelj, ezek után lenne-e kedved egy pár cikket írni egy-egy túrádról, ha szebb halat sikerül fognod?” A válaszom egyértelmű és határozott volt: „Mivel már csak és kizárólag ezzel a termékkel horgászom, így szíves örömest állok a rendelkezésedre.” Erre ő annyit mondott: „Ennek nagyon örülök, mert egy kisebb, de hiteles csapatot szeretnék szervezni és rád is gondoltam, ha érdekelne.” Hát ritkán éreztem magam ilyen boldognak, nagyon nagy megtiszteltetésnek vettem, szinte el sem hittem. 
 
 
Az első bevetésem S-Carp színekben Fehérvárcsurgón volt. A túrán a víztározó egy 20,15 kg-os tőponttyal ajándékozott meg. Zseniális érzés volt, még ma is örömmel gondolok vissza arra a horgászatra. Persze közben egyre több infó és egyre több jó tanács jött Tomitól is, én pedig egyre tapasztaltabb lettem és szebbnél szebb halakat fogtam. A második túrámon is megfogadva mentorom tanácsait 22 kg-ig billent ki a mérleg mutatója.
2010-re a csapat oszlopos tagjává váltam. A 2010-es novemberi nagyon jól sikerült pontyshow után, igaz hosszadalmas szervezés árán, de öszejött az első közös horgászatunk is, ahol Tamás kedvese, Kriszta is színesítette kis csapatunkat. Egy nagyon ideális, frontos időben érkeztünk horgásztúránk helyszínére és egész héten rengeteg halat fogtunk, egészen 18 kg-os egyedsúlyig. Itt zajlott a Red Force bojli utolsó tesztelése, ami a mai napig sokunknak az egyik kedvenc bojlijává vált. A hatalmas élmény az volt, amit az utolsó előtti éjjel átéltünk a közel egyhetes horgászat után. Az egyik bokorsor előtti árokbó ekkor fogta Tamás az egyéni rekordjának számító 26.60 kg-os tőpontyát, amit, míg élek nem felejtek el! Itt is megmutatkozott a kitartása, hisz én már kezdtem lebeszélni a helyről, mert folyamatosan jöttek neki a 10-12 kg körüli kisebb halak. Aztán ismét igza lett, mert csak kivarázsolta azt a kapitális pontyot! A nagy sikernek és a jó hangulatban eltelt egy hétnek köszönhetően két hónap múlva a 2011-es évben újabb közös horgászat következett. Hát itt is aprítottunk rendesen köszönhetően, hogy egy nagyon jó frontos időszakban voltunk a helyszínen. Az évek alatt ezt is nagyon megtanultam, hogy a sikerhez nem elegendő csak a jó csali! Sokkalta több dolognak kell igazodnia egymáshoz, hogy a várva várt eredmény megszülessen.  
 

Én „csak 17,70 kg-ig” jutottam, de Tomi újabb két 20 kg feletti pontyot cserkészett be, az élményekkel teli egy hetünk alatt. A sok közös kalandnak köszönhetően egyre jobb barátokká váltunk és folyamatosan „csiszolódtunk” össze. Nem szégyellem leírni, de imádtam tanulni tőle.
 
 
Elképesztő volt, ahogy próbál túljárni a pontyok eszén és az a sok hasznos tudás, amit képvisel sokszor lenyűgözött. Ezek a közös horgászatok adtak választ a mit, mikor, mennyit, miért kérdésekre anélkül, hogy kérdeztem volna. Csak figyeltem a praktikáit és próbáltam elsajátítani minél többet belőle. Majd novemberben a második közös PontyShow következett, ahol nagyon nagy sikere volt már az S-Carp Product márkának. Ekkora már az egész ország lassacskán ismerte, elismerte ezen magyar márka egyedülálló minőségét. Standunkon több neves horgász is tiszteletét tette, köztünk Ardy Weltkamp és Frank Warwick, a pontyhorgászat két nagy öregje, akik megnézve  a csalikat, elismerő szavakkal bíztatták Tamást és gratuláltak sikereihez.
Folyt. köv...

Mihics Péter
S-Carp Product Team
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie