RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Öt éve az S-Carp Product csapatában - 2. rész

 
A 2011-es év hosszú és hideg tele után alig vártam, hogy újra kitavaszodjon, és a vízparton lehessünk. Tudtam, hogy Tomi valami újdonsággal rukkol elő több új termék megjelenése mellet ekkortól volt elérhető a frissen fagyasztott bojli család. Nagy előnye a terméknek, hogy teljesen tartósítószer és adalékanyagoktól mentes, így nagy örömmel horgásztunk ezekkel a bojliknak. Nagyon sok szép, nagyhalas fotót köszönhetek a mai napig fagyasztott bojliknak. Persze álszent lennék, ha nem írnék a kudarcaimról is. Voltak olyan túráim, amik kevésbé sikerültek, de egyben mindig biztos voltam, soha nem a csali miatt voltam sikertelenebb.


Le is írnám egy-két sikertelenség okát, amikre általában már az adott horgászatokon rájöttem. Például völgyzárógátas víztárazón zsilip megnyitás és a gyors vízszint csökkenés. Ilyenkor a tavon olyan nyomásváltozás jön létre, hogy a pontyok szinte egyáltalán nem táplálkoznak. Szintén víztározón történt velem november elején a rossz helyválasztás. A vízhőfok kb. 7-8 fokos volt és a levegő hőmérséklete napközben max. 7-8 fok éjszakánként 0-2 Celsius volt. Úgy gondoltam, a halaknak már a mélyebb vizekben jobb a hőérzete, ezért ott tudom becserkészni őket, de a túra második napján érkezett egy kis meleg front és kedvenceink még a sekélyebb részekben kiélvezték a késő ősz utolsó napsugarait. Egy hét alatt összesen két kapást tudtam kicsikarni.
 
 
Ezeket a negatív élményeket azért tartom fontosnak leírni, ha valaki egy-egy alkalommal nem olyan sikeres ne a csaliban keresse a hibát. Nincs az a horgász, akinek ne lennének gyengébben sikerült túrái. A sikerhez a tökéletes csalikon túl más dolgok is szükségesek. Egy pár jó tanács, hogy a különböző vízterületeken milyen szempontokat tartsunk szem előtt: A nyári melegben egy hidegfront bármilyen vízterületen nyerő lehet. Felmelegedő vízben tavasszal a sekélyebb területen, nádasok, tavirózsás területek meghorgászása a javasolt. Itt a sávos rávezető etetés is jól alkalmazható. Bányavizeken ideális a törések, platók, kagylópadok keresése, itt a nagyobb vízmélység miatt koncentrált etetést javasolnék. Ami minden vízen jó haltartó hely, a bedőlt fák, bokrok, tuskók, fatörzsek, ezeken megtelepednek a kagylók, kandics rákok, csigák, puhatestűek, amik a pontyok természetes táplálékai. Holtágakon, folyókon a halak az ilyen területeket pihenőhelyként is használják a sodrás elől, és egyben terített asztal is számukra. Ezen kívül, a szerelékünk mindig legyen összhangban. Pl.: egy egyes horoghoz min. 120 grammos ólmot használjunk, kisebb ólommal egy vastagabb horognál nem jön létre az önakasztás, ami a bojlis módszer egyik lényege. Akadós terepen legalább 50-es előtét zsinórt 40 m-es hosszúságban használok, ami könnyebben elcsúszik a víz alatti tereptárgyakon. Kemény aljzaton a horog hegyét könnyen kicsorbíthatják a kövek, így minden frissítésnél, újrahúzásnál ellenőrizzük azt. Tehát tényleg statikusnak, körültekintőnek kell lennünk, hogy álmaink halát kezünkben tarthassuk egy pár jó fotó erejéig.
 
2013. Ez volt az év, amikor már nagyon céltudatosnak éreztem magam és már mindennél jobban szerettem volna egy igazán nagy matuzsálemet fogni. Több 20 kg fölötti és számos 15-20 kg közötti nagy halas fotó színesítette fotó albumomat, de életem nagy álma azon a május végi horgászatomon teljesült be.
 
 
A hajnali órákban egy erőteljes húzós kapásra emeltem rá és kb. 45 percnyi fárasztás végén tarthattam karjaimban életem halát a 32,60 Kg-os gyönyörű tőpontyomat. A 11 napos horgászatom alatt a túrám utolsó előtti hajnalán fogtam ezt a gyönyörű halat, a 24 mm-es G.L.M. Plus & Anchovy bojlival. Emlékszem még az utolsó adag fagyasztott bojlikért ugrottam haza, előtte kettő nappal küldte Tomi a megújított bojlit a véghajrára, és ennek az attraktív csalinak köszönhetem álmaim halát.
 
 
Hatalmas érzés volt átlépni a 30 kg-os álomhatárt. Én mindig hűséges és büszke tagja voltam az S-Carp csapatnak és nagyon örültem, hogy ez a sok jó tanács hozzásegített ahhoz, hogy rám is büszke lehessen Tamás és bebizonyítottam neki, hogy nem hiába bízott bennem. A bizalom és a hitelesség nagyon fontos számunkra. Én azért örülök, hogy az S-Carp csapathoz tartozom, mert minden alkalommal, büszkeséggel tölt el felvenni egy „céges”pólót, ha horgászni megyek, vagy esetleg egy kiállításra és tudom, hogy jó célt szolgál, amit teszünk. A különböző tippek, a beszámolók és a videók hozzásegíthetik az embereket a hasonló élményekhez, amit mi is átélünk egy-egy szép hal kézbetartásakor. Mikor a horgászatainkat prezentáljuk soha nem oktató céllal, csupán a jó szándék vezérel bennünket, hogy segítsünk más horgászoknak is. Én is sok mindent tapasztaltam már az évek alatt a vízpartokon. Átéltem rengetek vihart, felhőszakadást, hózáport, orkán erejű északi szelet, de ébredtem madárdalos reggelekre gyönyörködtem a naplementében és jó barátságban horgásztam konkurens termékek forgalmazóival! Megéltem mind a négy évszak varázslatos szépségét a horgászataim közben.
 
 
Nagyon sok jó élmény fűz az S-Carp Product-hoz és sok mindent tanultam. Megkaptam az évek alatt a mikor, a mit, a mennyit és miért kérdésekre! Egy jó tanács, amit még Tomi mondott kb. 5 évvel ezelőtt „Ha a mai rohanó világból, miben élünk kijutsz a vízpartra egy a lényeg, ne görcsölj, ne kapkodj, és ne remegj a nagy halért, de légy alapos és érezd jól magad. Élvezd a horgászatot és hidd el, ez a legfontosabb. Ha kitartó leszel, a többi jönni fog magától.” (Hatalmas igazság!) A 2013-as ponty show-n szintén részt vettem Tamással és kedvesével, Krisztinával. Lehet, hogy elfogult vagyok, de egy nagyon szép és ízléses standdal vártuk az érdeklődőket. Szemmel létható volt a termékek csomagolásán, a standunk berendezésén és nem utolsó sorban az emberek érdeklődésén, milyen szintre fejlődött az akkor már 7 éve működő S-Carp Product.
 
 
2014. Erre az évre már mindketten családapák lettünk, ami óriási élmény és felelősség is lett egyben. Egy új vállalkozás is nehezítette, hogy elegendő szabadidőt szenteljek szenvedélyemnek. Bár nagyon szeretünk együtt horgászni Tomival, de a 2014-es évre nem tudtunk érdemleges horgászatot összeszervezni. Én sajnos ebben az évben amúgy is nagyon keveset jutottam ki a vízpartra….
Remélem 2015-ben már máshogy alakul. Mindenféleképpen több időt próbálok szentelni a horgászatra. Terveim között szerepel egy pár versenyen részt venni és két nagyobb túrát már kitűztem magam elé, melyekről remélem a későbbiekben lesz mit írnom. Egy biztos! Amíg csak a bojlis horgászat a szenvedélyem, addig maradok az S-Carp csapat büszke és hűséges tagja. Köszönet Sági Tamásnak és kedvesének, Krisztinának az ötévnyi csapatmunkáért és a rengeteg élményért. Remélem, mihamarabb egy közös horgászatról számolhatunk majd be. Ismerve Tamás kitartását, elszántságát és maximalizmusát, az S-Carp Product márkanév és minőség még nagyon sokáig kedvelt terméke lesz minda hazai és az egyre növekvő külföldi pontyhorgászok számára egyaránt.Mihics Péter S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie