RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Április ''bolondja''

 
A szezon első, többnapos horgásztúrája az időjárási körülményekhez képest viszonylag későire és igencsak rövidre sikeredett. A kora-tavasz mindig lutri, ezért a mindössze 48 órásra tervezett peca, a szeszélyes egyesületi vizemre nem kecsegtetett sok akcióval. A tóra érkezésemkor vakító napsütés és enyhe déli szél fogadott mely a következő napokban kitartott és helyenként viharos lökésekké erősödött.


A szél itt jó szokott lenni, de inkább az északi légmozgás hozza jól a halat. Kora délutánra kerültek helyükre a szerelékek. Egyiken, az egész éven át jól működő, de főleg tavasszal és kora ősszel örök befutó 24mm-es Red Force, egy maréknyi ugyanilyen golyó társaságában várta az első halat. A másik előkére pedig egy szem Pineapple pop-up került. A lebegőt bőséges magos etetés mellé helyeztem el, melyet kevés 18-as Crustacean bojli egészítette ki. Persze a fűszeres bizonyított először. Kicsivel éjfél után az akadó fogságából, kézzel húzva - eresztve a zsinórt fárasztottam ki egy 13,20-as tükröst. Ezt a halat tavaly már sikerült horogvégre kerítenem egy nyári pecám alkalmával, másfél kilóval könnyebben. A lebegő csali csak kisebb pontyokat hozott az éjszaka, így a váltás mellett döntöttem.


Reggeli frissítésnél odébb raktam kb. 30 méterrel és csak egy marék Top Force került az ugyanilyen 24-es halas-májas csali mellé. Kora délutáni kapásomra reagálva egy hosszas és rendkívül erőteljes fárasztás végén egy 15.50-es tükrös talált ideiglenes otthonra a haltartóban. A tartózkodása tényleg rövidre sikerült, mert a fotózás előtt elszökött a lebegtető mérlegelőből. Egy olyan kis nyíláson bújt ki, ahol azt gondoltam egy sokkal kisebb ponty sem fér ki.... Rossz érzés volt, hogy nem tudtam megörökíteni méltó ellenfelemet, de ilyen az élet és a fárasztás élménye örökre megmarad. A furcsaságok sora azonban egyre csak folytatódott. Egy délutáni csali-frissítés során a parthoz közelítve észrevettem, hogy sokkal gyorsabban fogy a damil az orsóról, mint azt a csónak sebessége indokolta volna. Irány vissza hisz tudtam, hogy egy hal a pár perce letett csalit húzta el az előtte 12 órája kapástalan helyről. Nem tartott sokáig a kaland, hisz már az előtét zsinórt sem értem el. Lefűzött és meglógott.


Ekkor ugrott be, a hónap első napja van és ma a halak csinálnak belőlem április bolondját... És még nem volt vége. Ezt már csak tetézte, egy húzós kapás a májas golyóra. Két akadóból feljött a zsinór, aztán az egy perces csónakvontatás után kipattant a szájából a kicsorbult pontyozó horog. Közöm sem volt hozzá, minden bizonnyal egy harcsa tornásztatott meg. Három ilyen lelombozó eset után már csak nevetni tudtam, hisz éreztem, hogy végre elkezdődött a szezon! Fogtam még egy 9-es körüli „sodrófát” majd minden elcsendesedett. Reggel befrissítettem a szerelékeket megreggeliztem és elkezdtem szedelőzködni.


A pakolást egy húzós kapás „zavarta” meg, Igyekeztem felvenni a hallal a kontaktust és egy 20 perces küzdelem végén sikerült szákba terelnem egy igazán impozáns 17,80 kg-os tükröst. Az évad első túrája, a sok különös eset ellenére számomra jól sikerült és izgatottan várom már, hogy mikor térhetek vissza valamely nagyobb kiterjedésű tó partjára.
 
Kovács András
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie