RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Red Force base-mix: A vörös erő, energia...

 

Több mint másfél éves tesztelés után elkészült a sokak által már nagyon várt RED FORCE base mix. Úgy gondolom ezt a terméket is bátran ajánlhatom a szenvedélyes pontyhorgászok figyelmébe és a neve, egyet jelent majd a minőséggel.

Akár csak a Top Force mix hozzávalóinak az esetében, ennél a mixnél is hosszú és  kitartó munka eredménye, hogy azokat a speciális - a pontyok táplálkozására pozitívan ható - hozzávalókat beszerezzük a világ különböző pontjairól, melyek különlegessé és eredményessé teszik a Red Force alap mixet!

Pár fontos tudnivaló a mixről:


Többek közt a szenzációs vízoldhatósággal és aminosav tartalommal rendelkező C.S.L. por kivonat, a Pre-digested és L.T. 94 Dán halliszt, vagy éppenséggel csak „ponty mágnesnek” titulált, eredeti Malaysiai belachan powder és persze a legendás Robin Red-nek  a megfelelő kombinálása adja meg a kimagasló beltartalmát és íz világát ennek a mixnek. Természetesen ezeken az atraktorokon túl néhágy speciális alapanyag "titkos" keverékével teljesedik ki a mix íze ill. illata. Ezek az alapanyagok azon túl, hogy könnyen emészthetőek, létfontosságú enzimekkel és aminosavakkal látják el a halakat, így a mixből készített bojlit a pontyok hamar, természetes táplálékként fogadják el.
A mix teljes egészében tökéletesen van összehangolva és megfelelő arányban tartalmazza a feltüntetett hozzávalókat! Hozzákeverni különböző alapanyagokat nem kell! Semmi értelme pl. Robin Red-et még pluszba hozzárakni, hisz a gyártó (Haith’s) által ajánlott maximális 100g / kg-ot tartalmazza! A Robin Red ezen felüli adagolása NEM növeli már a bojli vonzerejét, ezért teljesen felesleges, maximum csak többletköltséget eredményez a csalinak! Úgy szintén a belachan és C.S.L por kivonatokból sem érdemes többet rakni bele, mert egy bizonyos százalék felett jelentősen csökken a mix kötése és a bojlink hamar szétázik a vízben. (maximum még 10-15g / belechan powder adható a mixhez) Akár csak a Top Force mixnél, úgy a Red Force mix esetében, a további könnyű fajsúlyú alapanyagok pl. Garnéla húsliszt, vagy Antarctic krill liszt hozzáadása a mixhez, lebegővé teheti a bojlit! Mivel a mix nagyobb mennyiségben tartalmaz vízoldható anyagokat ezért javasolt egy-két nappal tovább szárítani az elkészült bojlikat, mint a többi mixből gyúrt bojlit.

A bojli készítéskor próbáljunk józanésszel, a lehető legalacsonyabb aroma mennyiségekkel dolgozni. Ne felejtsük, ami a mi orrunknak jó és tetszik az nem biztos, hogy a pontyokra is pozitívan hat! A bojlink íz és illat világát soha ne egy szintetikus aroma döntse el! Sokkal inkább törekedjük a megfelelő természetes kivonatok, alapanyagok használatára, amelyeknek köszönhetően kimagasló beltartalmú könnyen emészthető és szolid illatú bojlit készíthetünk. Az ilyen típusú bojlik hosszú ideig, akár több évig "aktívak" és nagy hatással vannak a pontyokra!


        

Végezetül pár ötlet a Red Force alap mixhez, mellyel reméljük, közelebb kerülhetnek akár több kapitális ponty megfogásához is...

A leírt receptekből kb. 1kg kész bojlit kapunk, melyet 3-4 napos szárítás után csalizásra és etetésre egyaránt alkalmazhatunk! A kiszáradt bojlit fagyasszuk le, így a minősége, amíg a fagyasztóban van nem változik! A kész bojlikat "dippelni" szükségtelen, nem kell, mivel a mix összetevői önmagában teljesen elegendőek a legválogatósabb pontyok figyelmének a felkeltésére is!

Figyelem! Az általunk gyártott Red Force bojli alapja teljes egészében megegyezik a Red Force mixel!
Végezetül pár ötlet, javaslat a mixhez:
 

Halas-Fűszeres jellegű bojli

6db. közepes méretű tojás
Kb. 730-750g Red Force mix

5ml Shelfish (hal-kagyló) aroma
1ml Black Pepper essencial oil
20ml Liquid Fish extract

25ml Salmon (lazac) olaj
10g G.L.M. Extract
10g Betaine HCI
1g Concenrate Sweetener

Fűszeres jellegű bojli:

6 db közepes méretű tojás
Kb. 730-750g Red Force mix
5ml Frankfurti aroma

1ml Black Pepper essencial oil
0,3ml Garlick essencial oil
25ml Sea Fish (tengeri hal) oil
25ml Liquid Extreme -RED-
10g Chili powder
10g Betaine HCI

2g Concenrate Sweetener

 

Natúr (aroma nélküli) bojli:

6 db közepes tojás
Kb. 730-750g Red Force mix

20ml Minamino (original)
25ml Liquid Fish exract
10g
G.L.M. Extract
25g Liver powder
30ml Cood liver oil (Tőkehalmáj)
10g Betaine HCI
1g Concenrate Sweetener

 
Rákos - Halas jelllegű bojli:

6 db közepes tojás
Kb. 730-750g Red Force mix
5ml Crab (rák) aroma

1ml Black Pepper essencial oil
20ml Liquid Extreme -FISH-
25ml Salmon (lazac) olaj
10g Liver powder
20g L-030 Amino powder

5g Shrimp meat extract
1g Concenrate Sweetener


Egy gyönyörű hal, melyet a Red Force bojlival fogtam
 

Sági Tamás
S-carp team

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie