RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Első horgásztok a bányatavon

 
Rövid cikkemben egy szlovákiai bányatóval szeretnélek megismertetni benneteket. A tó Nyugat-Szlovákiában található a fővárostól pontosan 45 km-re. Az egyik kedvenc horgászvizem, ide járok a legtöbbet. Évente kb. 100 napot horgászom ezen a tavon. A tó 90 hektáros bányató, amit még mindig bányásznak. Átlag mélysége 24 méter, de találhatóak benne akár 30 méteres mélységek is! Vize tiszta és nagyon egészséges halállomány található benne. A lakhelyemhez is nagyon közel van a tó, harmadik falu. Mondhatom, hogy nagyon jól ismerem a vizet és a halak viselkedését is. A tóról érdemes tudni, hogy a forró nyári napokban a horgászat mellet kiváló fürdőzési lehetőséget is nyújt, ezért gyakran hétvégeken a családtagjainkkal együtt élvezzük a gyönyörű természetet és a friss levegőt. Idén is nagyon vártam már a horgászszezon kezdetét, ami nálunk Szlovákiában nagyon későn, május 15-én kezdődik.
 
 

  
Lázas készülődés előzte meg az első túrámat. A tavon csak 10 helyről lehet horgászni, így Gyuri Barátommal már a szezonkezdet előtt felújítottuk a mólóinkat és tavasszal facsemetéket ültettünk horgászhelyeinkre. A horgászhelyek legnagyobb hátránya, hogy az egyik bójám a parttól 496 m-re van a másik pedig 478 m-re, így kell akkumulátor bőven a horgászatokhoz… Mivel a horgászathoz használt bojlimat saját kezűleg készítem már márciusban elkezdtem gyúrni az S-Carp alapanyagokból összeállított kiváló minőségű, évek óta bevált csalikat.

Ugyanígy 2 héttel a horgászat megkezdése előtt intenzív etetésbe fogtunk. Az etető anyagot, ami Squid Effect és Red Force base mix -ből készült 22-24 mm-es bojlik képezték csónakkal juttattuk be a törések aljára, oldalába. Reményeim beváltak nem csalódtam sem a bojlimban és a tóban sem.  A behordás a nagy távolság miatt eléggé nehézkes, de meglehet szokni. Én 6 - 8 méteres mélységeket horgászom, társam 11, sőt akár 15 méter mélységeken is eredményesen horgászik.
 
 
Végre elérkezett az idő és kijutottam a tóhoz. Egy nappal a horgászat megkezdése előtt már állt a tóparton a sátrunk, csónakunk a vízen, és vártuk a hajnali 4 órát a horgászat hivatalos kezdetét. Behordáskor az egyik horog alá két 22 mm-es Red Force mixből gyúrt Smoked Herring aromával ízesített bojlit raktam. A másik botra pedig két szem 18 mm Squid Effect mixből készített májas bojli került. Az első kapás már fél óra után jelentkezett, ami nem is volt rossz kezdés.  A duci ponty 9 kilós volt. 5 napos horgászatom alatt összesen 47 kapásom volt ebből 43 db pontyot és 2 db harcsát sikerült mérlegelnem. Mindössze két kapás volt, ami leakadt.
 

A legnagyobb halam 13,40 dkg volt. A halak összsúlya 337 kg volt, amely 8 kg-os átlagsúlyra jött ki. Fáradtan, de elégedetten fejeztem be az idei első horgásztúrámat. Tudván, hogy jó pár napot leszek még a vízen az év folyamán, nagyon bízom benne, hogy egy - két igazán szép halról is fogok tudni majd képet mellékelni egy következő beszámolóban. Addig is ízelítőként fogadjátok örömmel ezt a pár képet, illetve írást.

Kovács Tibor (SK)
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie