|
|
|
Mi és miért kerüljön a csaliba 3. – Az olajok
Sajnos többször tapasztaltam, hogy sokaknak csak másodlagos, illetve kevésbé fontos hozzávalója a halolaj, ha egy fogós csali elkészítéséről van szó. Ellenben az olajokkal, a mindenből felkészült horgászok egy jól csengő aroma kombinációt az egekig emelnek és magasztalnak, pedig egyáltalán nem biztos, hogy azt előbbre kellene rangsorolunk a receptünkben. Persze ennek az is lehet az oka, hogy...
Tovább...
|
|
A zsinór útja
Az, hogy kinek mi a legígéretesebb horgászhely, teljesen szubjektív dolog. Mindenki saját megérzéseire és tapasztalataira hagyatkozva bójázik, etet és hordja vagy dobja be a csaliját. A következőkben egy olyan technika bemutatása a célom mely behordós peca alkalmával segít elérni azokat a helyeket ahol kedvenc bajuszosainkat sejtjük. Horgászataim során számos alkalommal találom magam olyan helyzetben...
Tovább...
|
|
Mi és miért kerüljön a csaliba 2. – A kötőanyagok.
A mostani részben egy kis segítséget illetve saját tapasztalataimat, valamint a véleményemet szeretném megosztani a két kiemelkedően fontos kötőanyagról, illetve pár sorban írni a tejfehérjék jogosultságáról, azoknak az alkalmazásáról. Először is egy rövid eszmefuttatás, amihez úgy gondolom már elegendő információt gyűjtöttem a különböző külföldi és hazai szakemberektől egyaránt...
Tovább...
|
|
Mi és miért kerüljön a csaliba: a Pre-Digested Fish Meal
Amióta bojlit készítek kedvenceinknek, a pontyoknak, mindig is arra próbáltam törekedni, hogy a lehető legízletesebb, tápláló, minél inkább hatékony és könnyen emészthető attraktív csalit hozzak létre. Külföldi horgászok ezeket a csalikat röviden csak úgy hívják, hogy High Nutritional Value (HNV - magas tápértékű) bojlik. (kb. az 1970-es években kezdtek vele kísérletezni, nevesebb...
Tovább...
|
|
Ötletek tanácsok: lebegő bojli készítése
Az idei év egyik újdonsága volt, hogy termékpalettánkat kibővítettük a különböző színű, fluoro lebegő bojli mixekkel. Mivel Európa egyik legnagyobb, és egyben legjobb minőséget forgalmazó gyártójától vásároljuk közvetlenül(!) ezeket az erős színű, könnyű fajsúlyú mixeket, ezért bátran tudjuk ajánlani azoknak a horgászoknak, akik szeretnének maguk által készített és ízesített lebegő...
Tovább...
|
|
A lágy hajszálelőkével kombinált Fluorocarbon előke
Napjaink talán egyik legnépszerűbb csalizási formája az ún. „hóember” csali felkínálás, ami nem más, mint egy fekvő és egy lebegő csali egyidejű használata a hajszálelőkén. Évszaktól és víztípustól függetlenül az esetek döntő többségében viszonylag eredményesen alkalmazható, hisz köszön-hetően a lebegő bojli felhajtó erejének kikönnyíti a hajszálelőkén felkínált...
Tovább...
|
|
A frissen fagyasztott bojlik
Már a 2011-es évben felmerült bennünk, hogy termék-palettánkat, frissen fagyasztott bojlikkal bővítsük. Aztán a különböző dolgok fontossági sorrendje miatt, a fagyasztott bojlik gyártása és forgalmazása átcsúszott az idei év közepére. Viszont ahogy mondani szokták: - jobb később, mint soha, így jelenleg már ezzel a termékkel is tudunk szolgálni a pontyhorgászat szerelmeseinek.
Tovább...
|
|
Dumbbell csalik – szokatlan éppen ezért hatékony
Mivel a modern pontyhorgászat a ködös Albionból indult hódító útjára így a legtöbb ötletes innovációt is angol pontyhorgászok fejlesztettek ki. Hogy miért is? Természetesen a fogd meg és engedd vissza elvre vezethető vissza. A szigetország pontyozói között a kezdetektől íratlan szabály volt, hogy a kifogott halat nyomban vissza kell juttatni élőhelyére.
Tovább...
|
|
A Chod rig egyik legfogósabb verziója
Már jó néhány leírás látott napvilágot magáról a Chod szerelékről, melyekhez – pár gondolat erejéig – szeretném hozzátenni a tapasztalataimat, bemutatni az elkészítését és elmagyarázni a funkcióját, illetve néhány – szerintem lényeges – dologra felhívni a figyelmét azoknak a pontyhorgászoknak, akik még nem ismerik,
Tovább...
|
|
A Betain HCI
Remélem a következő írásban sikerül pár hasznos és érdekes információt illetve tanácsot adnom, a pontyhorgászok körében egyik legismertebb adalékanyagról, a betainról. A betain, általánosságban, fehér színű, kristályos, finom szemcseméretű, anyagként ismert. Azonban több származéka is létezik, pl. a pontyhorgászok körében népszerű, javarészt...
Tovább...
|
|
|
|
|