RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Tavaszi túrák a Duna holtágán

 
A tavalyi év sikeres dunai horgásztúrája után nem volt kérdés a számomra, hogy hol fogom kezdeni a 2015- ös horgászszezont. Március végén már megrendeltem Tamástól a frissen fagyasztott és sima bojlikat, illetve egy jó adag kész mixet és a hozzávaló alapanyagokat, olajokat, aromákat stb., amiket másfél hét alatt meg is kaptam - a már megszokott kifogástalan minőségben! A következő hétvégén elkészítettem egy jó adag bojlit, így a gyári és a fagyasztott golyókkal együtt szinte meg is telt a mély hűtöm. Alig vártam, hogy a Duna vize elérje az általam jónak ítélt 9-10 Celsius fokot, hisz az utóbbi évek tapasztalatai alapján úgy vettem észre, hogy a holtág ezen részén, ennél a hőfoknál kezdenek el aktívabban táplálkozni a pontyok. Úgy döntöttem, hogy először április 10-11-12 -én próbálok szerencsét.
 

Ekkor a víz kereken 11 Celsius fok volt, túl sok kapásra ezért nem is számítottam, de titkon bíztam benne, hogy sikerül megfognom a 2015-ös év első pontyait. Csaliként 18 mm-es Spicy Fish & Robin Red, illetve 18 mm-es Creamy Fruit & Liver bojlit használtam. Ez a két csali kora tavasszal, illetve késő ősszel még sosem hagyott cserben, így irántuk minden bizalmam megvolt!


Nagy meglepetésemre 48 óra alatt 11 db. pontyot sikerült fognom, közöttük egy 13 kg-os duci tükröst a fűszeres bojlira. A kapásszámon felbuzdulva a következő hétvégén már csak 20 mm-es bojlikat vittem magammal, ezeket is duplán csaliztam hátha sikerül fognom egy-egy darabosabb halat. A tervem be is vált, hiszen több 10-12 kg-os hal után sikerült fognom egy 15,20 kg-os gyönyörű tövest, aki a dupla 20 mm-es Spicy Fish bojlinak nem tudott ellenállni.
 
 
Május elején a víz már 15 Celsius volt. A vízi növényzet is jócskán megerősödött, a halak is egyre aktívabban táplálkoztak, így a következő túra előtt már előetetést is végeztem, a kiszemelt területen. Miután becsónakáztam a horgászhelyre, botonként pár kg. bojlit és főtt magkeveréket jutattam a kiszemelt helyekre. Általában egy mélyebb 4-5 méteres árok oldalát és egy 2-2,5 méteres sekélyebb, parthoz közeli részt etettem és horgásztam ekkor. A májusi pár napos horgászatimon a 20 mm-es Top Force illetve a 24 mm-es Red Force bojlikat használtam, amelyek most is bebizonyították fogósságukat, hiszen jó pár darab dunai pontyot sikerült velük horogvégre csalni, ebből a nehéznek mondható, méretéhez képest kis állománnyal rendelkező vízből. A jó pár 10 kg körüli pontyon felül, több 15 kg fölötti példányt is fotózhattam, ami azért itt véleményem szerint nem egy rossz teljesítmény.
 
 
Úgy gondolom, hogy a jó stratégiának, a helyismeretnek, a rászánt időnek és természetesen a kifogástalan minőségű csaliknak köszönhetően ismét sikeresnek mondhatom magam, hiszen viszonylag rövid idő alatt sikerült gyönyörű vadvízi pontyokkal gyarapítani az albumomat.  Ezek bizakodásra adnak okot, és persze számolva az esetleges kudarcokkal is következő túráim előtt, remélem sikerül majd fognom egy igazi dunai öreg és dörzsölt "kagylózabáló" kapitális pontyot.  Ha ez, az ideén még sikerülne, ígérem beszámolok róla!
 
Horsy Zoltán (SK)
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie