RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Magmix...

 

A mostanra talán  kissé  feledésbe merült aprómagos etetési stratégiáról szeretnék pár sort írni, esetleg ötletet adni a kedves olvasónak! Még  pár évvel ezelőtt egy kiállításon volt szerencsém Frank Warwick angol pontyspecialistával beszélnem pár érdekes és tanulságos dologról! Az egyik dolog a sok érdekesség közül az volt mikor elmondta, hogy mennyi kapitális halat csapnak be és fektetnek pontymatracra az angol horgászok aránylag egyszerű magmix-es etetéssel és mondjuk tigrismogyorós csalival! Frank elmondta, hogy észrevétele alapján  míg az "agyonbojlizott" vízen a bojlival horgászó társai sokszor szinte semmit nem fogtak addig  ő több kapitális halat csalt horgára aránylag rövid idő alatt!  Elmondta hogy az aprómagos etetés legnagyobb előnye, hogy az etetésre érkező pontyok, dévérkeszegek, compók teljesen belefeledkezzenek az evésbe, ugyanis hajlamosak rá hogy mindaddig  versenyeznek egymással míg az utolsó szem mag is el nem tűnik a fenékről. Eközben félelmük is jóval alábbhagy így az  aprómag szőnyegen felkínált horog csalit is óvatlanul szippantják fel! Azóta jó párszor kipróbáltam már ezt a fajta etetési csalizási módot és bizton állítom nagyon sikeres tud lenni!  

A magkeverékünk összetétele minél sokoldalúbb annál sikeresebb. Amit mindenképpen tartalmazzon: Vörös és sárga kölest, kendermagot, bükkönyt, búzát, cirokmagot, esetleg mini tigrismogyorót, juharmagot. Ha nem tudjuk külön beszerezni a magokat próbáljunk díszmadár kereskedésben mondjuk kanárimadár mageleséget beszerezni nagyobb tételben. 
 


Először a még tűzforró magkeverékhez bátran öntsük hozzá a melaszt és alaposan keverjük össze a magokkal! Ebben az időben a magok még utoljára sok vizet szívnak magukba így az édes melaszos víz biztosan bekerül a belsejükbe, hogy a későbbiekben egy fantasztikus íz felhővel csalják a halakat az etetésünkre! 

                           Ha már kissé kihűlt az edényben lévő magmix öntsünk hozzá a Kukorica csíra likőrt! -C.S.L.-
 


Az így ízesített magkeverék garantáltan felhívja magára a figyelmet és a víz alatt elindul az őrjöngő  versengés az ízletes apró magvak iránt! A víz alatti tumultusra aztán felfigyelnek a nagytestű halak is és már csak idő kérdése mikor porszívózza be egy szép ponty vagy amur a felkínált nagyméretű csalinkat! ( 2-3 szem xl-es tigrismogyoró egy kissé meglebegtetve, vagy egy szem pop-up bojli  biztosan nem marad érintetlen egy ilyen etetésen.)   

A megfőtt és ízesített magmixhez adhatunk még apróra tört bojlimorzsát  a fantasztikus ízű és illatú SuperRedet, hogy létrejöjjön egy nagy vonzerejű jól összetapadó etetőgombóc, amit esetleg az ólmunkra vagy feeder kosarunkba is tudunk rakni. Az így készült gombócokat csúzlival is bejuttathatjuk a kívánt helyre! Magmix elkészítése a vízparton: Esténként 3-4kg magot tegyünk agy olcsó hűtőtáskába  tegyünk hozzá sót és forraljunk annyi vizet, hogy jól ellepje a magokat: Keverjünk hozzá a folyékony melaszból és jól zárjuk rá a tetejét! Másnap reggelre kész és etetésre alkalmas a magkeverék! Ezzel a módszerrel hosszabb horgászatokon is tudunk friss főtt magokat alkalmazni.
 

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie