RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Két és fél nap a Jurassikon.

 
Július 18-án csütörtökön érkeztünk a 30 hektáros bányatóra, melynek a délnyugati sarkában levő félszigeten volt foglalásunk. Normális horgász ilyen kánikulában talán el sem indulna hódolni szenvedélyének, de mi társaimmal most értünk rá, így hát megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a rövid túrából. Az előttünk levő szlovák csapat két hallal megúszta a túráját, de mindez nem vette el kedvünket. Tervem a horgászaton az volt, hogy két bottal a pontyokat a harmadikkal az amurokat  veszem célba. A 4-5 üdvözlő ital után helykeresésre indultam, miközben a levegő 32 Celsius fok a víz pedig 27,5 fokos volt!
 

Hamar találtam egy kecsegtető területet. Ez a helyemre merőlegesen egy sziget volt, melynek déli oldalán bedőlt fák voltak szép számmal. A tapogató rúddal alaposan átnéztem, és nem túl sűrű, de vastag ágakat találtam a partoldalban. A parttól kb. 8-10 méterre a faágak elé terveztem az etetésem, ahol 5-10 cm iszap fedte a meder alját. Árnyékos, nyugodt hely volt és érzésem szerint ideális a pontyok számára. Az amuros szerelés a tó déli oldalán lévő nádfalhoz került, egy kis öblöcskét néztem ki magamnak, amit szinte mindig értek a napsugarak. A víz mélység itt 1,80 méter volt, a kőkemény aljzat pedig ideális a torpedók számára. A harmadik bot egy sekély részre került, ahol a nádfal előtt élesen felálló nádtorzsákat találtam. Arra gondoltam, hogy ezeken a szálakon talán megtapadhatnak az északi szél általi hullámokkal érkező vízi csigák, apró rákok, lárvák stb.
 
A bojlikat két nappal az indulás előtt vettem ki a hűtőmből és mivel rövid időre érkeztünk egy kissé attraktív etetésbe gondolkodtam. A három fajta bojli - Top Force, Worm Force, és Spicy Fish - volt megkezdve hűtőmbe, ezeket mind félbe törtem és leöntöttem egy keverékkel. A keverék a következőket tartalmazta: Liquid Anchovy, Liqud mussel egy kevés Liquid liver, és pár csepp vajsav. Ezeket a kitűnő attraktorokat, étvágyfokozókat remekül magukba szívták a fél-szemek, majd ezután egy kis betainnal is megszórtam őket. A nagy melegben persze Halibut pelletet is szórtam különböző méretben. A két keverék kb. hat kiló volt, fele-fele arányban. Nem vagyok egy nagy etető, és ez a mennyiség bizony nekem már soknak számított a két botra.
 
 
A harmadik botra erjesztett magmix került bő 10 Liternyi mennyiségben. Felét az előke közelébe, a másik felét pedig ritkásan szétszórtam úgy 7-8 négyzetméteren. Én erre esküszöm nekem ez eddig mindig eredményes volt. A magmix összetevői: köles, kender, búza, kukorica, és tigrismogyoró volt. A magvas etetésre a nagy kedvencemet egy 14 mm-es Pineapple pop-up került fluorokarbonból kötött stiff rigre, amin 4-es choddy horog volt. A másik két boton fagyasztott 18 mm-es Top Force és Worm Force golyók kerültek félbevágva és kikönnyítve White Secret és G.L.M. & Black pepper pop-up csalikkal.  Mivel segítenem kellet társaimnak is a behordásban így az én botjaim csak délután 5-re kerültek a helyükre. Alighogy elkezdtem rendezni a kis éjszakai szállásomat, húzós kapás érkezett a magvas etetésre, amelyet alig fél órával előtte tettem le. Az amur súlya 11,80 kg volt. A következő egy órában innen még - nagy örömömre - egy 13,60-as és egy 13,40-es növényevő tette tiszteletét.
 
 
Este fél 8 körül erős húzós kapás érkezett a bedőlt fa mellől is, de mire oda értem a 150 méterre levő helyhez, arra sajnos a hal beugrott a fába. Hamarosan még kétszer megismétlődött az előbbi eset, de bosszús csak akkor lettem igazán, amikor a harmadik alkalom után egy szép kilences forma tőpontyot lépett meg szinte az utolsó pillanatba. Eldöntöttem, hogy szereléket váltok: Most egy 200 grammos ólom safety sleeve szerelve, arasznyi 25 lb előke egy hosszú szárú horog, amin karom kötéssel volt egy „hóember”. Ez a módszer várta a következő halat. Természetesen a nyeletőt is a lehető legszorosabbra állítottam. Megérte változtatnom, hisz éjszaka három kapás volt innen: egy 15,40 kg-os amur, valamint két ponty, amelyek 9 és 10 kilósak voltak. Feszes zsinórral erőltettem ki a halakat a nyílt vízre, ahol aztán már nyugodtan fáraszthattam.
 
 
Másnap, pénteken nappal sajnos csak egy hal jött a magvas etetésről egy 12,40-es amur, de bíztam az előttünk álló meleg éjszakában.
 
Szombat hajnaltól egészen vasárnap reggelig csak a fa melletti bot adta a halakat. A szép és harcos halak fárasztása igazi élmény volt a kristálytiszta vízben, főleg úgy hogy a nappali órákban is sikerült több halat is elejtenem. Az amurok 15.20, 16.80, 17 és 15 kilósak, a két szép pontyom pedig 14.50 és 11.20 súlyúak voltak. Az utolsó éjszakán egy-egy 11-es halat sikerült fognom még - a magvas etetésről. A feketeleves a reggeli pakolásnál jött, mikor a harmadik - néma - botom kivételekor egy teknősbéka figyelt a horgomon. Míg óvatosan megszabadítottam a horogtól, hogy elengedhessem megköszöntem neki, hogy jelenléte miatt ezt a szereléket kár volt áztatnom….
 
 
Összegzés képen egy eseménydús horgászatban volt részünk, hisz a halak erősek, egészségesek, a víz pedig gyönyörű tiszta volt. A fogásainkra sem lehetett panasz főleg úgy, hogy a többi 4 csapat összesen egy 10-es amurt fogott a napokban, míg a társaim - Gábor, Andy és fia Martin - további 8 szép hallal gazdagították fotóalbumukat. Kiélveztük a rövid túra minden egyes pillanatát és már reggel elindultunk a nagy meleg elől a 300 km-es haza útra. Az S-Carp Product termékek ismét bizonyították, hogy kitűnő minőségükkel akár egy-két nap alatt is jó eredményeket érhetünk el.  
 
Hasonlóan jó fogást mindenkinek. 
Putz Gyula
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie