RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Jó barátokkal az ismeretlenbe

 
A szokásos őszi 40 napos, majd folyamatos munkám után már nagyon vártam, hogy újra a vízparton lehessek és hódolhassak szenvedélyemnek. Mivel kedvesemmel pár napot a Pilisben töltöttünk és a PontyShowra is be szerettem volna nézni, adott volt, hogy valahol Pest környékén horgásszak… Így esett a választás erre a tóra, ahova Zsolti barátom már évek óta invitált. Mivel ez egy kb. 150 ha-os jelenleg is bányászott kavicsbánya tó, örömmel indultam a számomra teljesen ismeretlen vízre. A túrára négy barátom, valamint szerdától Tamás barátom - akinek köszönöm a remek képeket - kísért el. November 8-án érkeztünk a tóra kora délután. A táborállítás végeztével, a tó szabályai szerinti három botnak indultam megkeresni a megfelelő helyeket.
 

Mivel egy félszigeten voltunk, így a 15 botot igyekeztünk minél nagyobb ívben a tó különböző pontjain elhelyezni. Bár a tavon csak egy hely kiadó, nem voltunk hely szűkében, hisz a szembe part is kb. egy km-re húzódott. Este 9 órára végeztem is, viszonylag nem volt nehéz dolgom, ugyanis a meder bővelkedett a jobbnál jobb helyekben. Késő ősz lévén elég ködös napok jellemezték az időjárást, ezért csak 100-150 méterre jelöltem magamnak ki helyeket. Balázs, a tógazda figyelmeztetett minket a sokszor orkán erejű szélre, így sátrainkat is eleve ennek függvényébe helyeztük el a parton.
 
 
Gábor komámmal a hat botunkat elhelyeztük estére, a fiúk viszont a ráhangolódás jegyébe csak egy botot, dobva juttattak be az első este. A túrára négyféle bojlit hoztam: Cremy Fruit & Liver, GLM Plus & Anchovy, a Red Force, valamint a Tamástól tesztelésre kapott Crustacean bojlit, amely természetesen végig fenn volt egy botomon. Kezdésnek két boton „hóemberrel” csaliztam. Egyelőre a Red Force-ot talonba tartottam, Gyékényesen az édes és kagylós bojli egész évben remekül teljesít, így nekik szavaztam több bizalmat. Reggel Gábor édes csalijára való kapására ébredtünk melyet egy gyönyörű 9.10 kg-os tőponty kívánt meg. A halat jobban szemügyre véve megfigyelhető volt, hogy hiba nélküli egészséges és nagy pocakú az első ponty. A nagy köd felszállása után elindultam frissíteni és jobban átnézni a területemet. A pontokat, melyeket megjelöltem aprólékosan áttapogattam egy tapogatóbot segítségével, melyen fonott zsinór és egy 200g-os ólom volt, ez nekem mindig nagy segítség bányatavakon! Rengeteg kagylótelepet és megszámlálhatatlan törést találtam, a tó hemzsegett a természetes tápláléktól. Óriási, akár egy méterre feljövő zátonyok és maximum 8-10 méterre letörő törések tarkították a tó repertoárját. A zátonyok tetejét pedig szabad szemmel jól látható hínár foltok gazdagították. Ezúttal kicsit jobban megszórtam végszerelékeim környékét, magmixet, valamint fél - fél kiló félbevágott bojli került a törések oldalába. Közben a fiúk is aktivizálták magukat, és hétfő estére teljes üzemmódba kapcsolt kis csapatunk. Estére megérkezett nekem is az első kapás, a kagylós bojlival való etetésen az egy szem G.L.M & B. Pepper pop - upra csábult el egy szép, 8,60 kg-os bánya tavi töves, melynek hatalmas élmény volt a fárasztása, hisz nem adta magát könnyen.
 
 
A helyre ezután hóember került, ami nagyon jó választásnak bizonyult, hisz utólag elmondható, hogy ez a csalizási mód működött a legjobban. Ami viszont nagy hiba volt tőlem az a magmix etetése, mert a következő két napban jó néhány két kilós dévért fogtam. Teljesen nem hagytam el a magot, mert közben volt 5 db. pontykapásom is, amiből sajnos három elment. A jól megszokott előkéim csődöt mondtak, ami nem csoda hisz a halak szája brutálisan vastag és erős volt a kagylóktól. El lehetett mondani, hogy itt csak az extra hegyes horgok akadtak. A két pontyom, ami meg lett egy 7 és egy 14.50 kg-os gyönyörűség volt, melyek az új Crustacean és Hyper-6 pop - up hóemberre csábultak el.
 

Csütörtök reggeltől elhagytam a mag szórását, új helyeket kerestem és az új kézzel élezett horgaimból kötött előkékkel szálltam harcba. Innentől minden kapás meglett hála a kitűnő horgoknak, élvezet volt minden perc a tavon, hisz minden kapás borzasztó nagy élmény volt számomra. Ezen a napon vettük észre társaimmal, hogy a halak a parttól egy kb. 500-550 méterre levő hosszú medertörés környékére koncentrálódnak.
 

Az itt elhelyezett 4 botunk remekül működött a túra végéig, én egy botot ki is vettem, mert feleslegesnek tartottam. Egy alkalommal az egyik botom frissítésekor Gyuszi és Tomi hozta utánam a másik botomat, mert olyan messze voltam a vízen, hogy az egyébként kitűnő Fox jelzőm addig már nem jelzett. Gábor bal oldali szimpatikus öble sajnos nem nagyon adta a halat még egy 7.80-as pontyot sikerült fognia. Pityu a másik öbölbe szintén két szépséget fogott, 7 és 11.20 kg súlyban örök kedvencével, a Spicy Fisch & Robin Red golyóval. Ricsi barátom is belenyúlt rendesen, neki a Top Force adta, halai egy híján mind tíz kg felettiek voltak!
 
 
A túrát összefoglalva elmondhatom, hogy az év egyik és talán legjobb pecáján voltunk túl, hisz ilyen egészséges, bivaly erős halakkal még sehol nem találkoztunk, pedig sok tavon voltunk már. Remek társasággal, remek helyen töltöttünk el az egy hetet, melyet külön köszönünk Balázsnak és Zsoltinak. A fiúk már most kérdezgetik tőlem, hogy mikor megyünk ide vissza.
 
A sorok végére pár saját tapasztalatot megosztanék segítségül azoknak, akik el szeretnének majd látogatni erre a vízre:
 
 
 - A tó egy kevés halsűrűségű víz, tele természetes táplálékkal, csak kitűnő minőségű anyagokkal lehetünk eredményesek.
 - A 15 bot sok volt nem bírja el a tó. A megfelelő helyen felkínált kikönnyített csalik működtek a legjobban, max. fél kilós etetéssel, így tudtuk összpontosítani a kevés pontyot a tóba és távol tartani a sok nagy testű dévér keszeget.
 - A pontykapások nagyon viharosak voltak 500-550 méterről is, vesztős szerelékkel és laza zsinórral mentünk rá a halakra, amelyek sokszor 60-70 méterre a bójától álltak csak meg.
 - Gyulának volt egy esete, amikor kapás után elvágta a kagyló a főzsinórját. Barátomat ismerve ez benne mély nyomot hagyott, hisz közöttünk messze ő vigyáz legjobban a halakra.
 - Nem szoktam dicsérni korunk horgász találmányait, de Pinpoint élező készlet nagyon jó dolog, használatával megnő kapásaink és a biztosan akadó halaink száma.
 - Érdekes, volt szembesülni azzal is, hogy nem csak egy íz működött, hisz mindannyian más íz világú bojlival fogtuk a halakat, ami szintén bizonyítja az S-Carp Product termékek fogósságát.
 


Pakolásunk már nagyon veszélyesre sikeredett, a feltámadó orkán erejű szélbe egymást nagyban segítve tudtuk csak kihozni botjainkat, bójáinkat. Szombat este a vásár után mindenki fáradtan, de elégedetten ért haza otthonába. Azt hiszem erre a tóra egy év múlva visszatérünk, és szerintem a fiúkat sem kell majd nagyon invitálni, jönnek ők maguktól….
 
Putz Gyula
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie