RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Ismét a Pusianon

 
Az elmúlt években kizárólag folyóvizeken és nagy kiterjedésű tavakon, vagy bányatavakon horgászom, mert számomra ez jelenti az igazi pontyhorgászatot. Ezekből a vizekből becserkészni egy-egy szebb példányt, hatalmas kihívást és örömöt jelent.
 
Az idei szezon őszi túráját az Olaszországban található Lago di Pusiano tóra terveztük, ahol három évvel ezelőtt jártam először. Akkor, pillanatok alatt elbűvölt a hatalmas hegyek ölelésében elterülő nagy kiterjedésű, tiszta vizű tó látványa és a varázslat attól kezdve tart. November 21-én pénteken este vágtunk bele Tomi barátommal az 1000 km-es útnak. A tóhoz szombaton a kora délelőtti órákban érkeztünk meg. A horgászjegyek megváltás után elfoglaltuk állásunkat, ami ezúttal a tó nyugati részében volt. Ebben a nagy öbölben még nem horgásztunk, így egy teljesen új területen próbáltuk ki magunkat. A táborállítással, a szerelékek összeállításával estére végeztünk csak. Mivel korán sötétedett, fáradtak is voltunk már, nem álltunk neki a horgászatnak, hanem inkább nyugovóra tértünk. Vasárnap reggel kipihenten ébredtünk és álltunk neki a pontyfogásnak. Szinte egy időben eredt el az eső, ami végül egy teljes hétig szakadt szinte, kisebb megszakításokkal!
 

A bójákat 9, 11 és 14 méteres mélységben helyeztük el. Két féle bojlit hoztam magammal: 24 mm-es fagyasztott Squid Effect bojlit, valamint magam gyúrtam a Red Force mixből 20 és 24 mm-es bojlikat. A folyamatos esőzés miatt szemlátomást emelkedett a tó, napról napra. Egy idő után már a botjaim is veszélybe kerültek, hisz az orsókig jött fel közben a víz. A halak az áradásra elég jól reagáltak, mert az első napokban már sikerült 8 és 13,50 Kg közötti pontyokat fognunk.
 
 
Majd egy hét telt el mire vasárnap reggelre az eső végre teljesen elállt. Ekkor sikerült a túra legnagyobb pontyát megfognom a jobbos botommal, aminek a szereléke 14 méter mélyen volt elhelyezve. A hibátlan 16,30-as tövesnek nagyon örültem. Ahogy az eső megállt és kisütött a nap a halak kapókedve egyik pillanatról a másikra kezdett csökkenni. Kísértetiesen hasonló volt a helyzet az első, 2014-es túrához, amikor szintén egy hatalmas áradásba csöppentünk. Emlékszem, az első napokban még nagyon jól ettek a halak, majd a gyors apadás, akkor is erősen befolyásolta a túra eredményességét.
 
 
A következő héten csak kisebb pontyokat sikerült fognunk, a folyamatos apadás nagyon nem jött jókor. Aztán az utolsó négy napban ismét egyre tevékenyebbek lettek a jelzők, de valami nem stimmelt, hisz többször üresen húztuk ki a szerelékeket. Először nem tudtuk mire vélni a dolgot, de sejtettük nem pontyok okozzák az „álkapásokat”... Sejtésünk hamarosan beigazolódott. Az előttünk elterülő öbölben hatalmas mértékben sereglettek össze - a téli vermelésre - a különböző keszegfélék és velük együtt a harcsák is, amelyek szívesen vetették rá magukat a pontyoknak felkínált bojlira! Ebben a néhány napban bő 20-25 kapásunk volt, amelyből 6 db harcsát tudtunk megfogni és megszákolni! A legkisebb bajuszos 15 kg volt a legnagyobb pedig 32 kg! A harcsáknak örültünk is meg nem is, hisz nem harcsázni jöttünk erre a csodás vízre, hanem pontyokat fogni.
 
 
A majd két hetes túra alatt 10 db pontyot és 6 db harcsát segítettünk társammal ideiglenesen a partra. Nem ez volt a legsikeresebb túránk, de hozzá kell tennem ebből a vízből bármekkora pontyot kifogni nagy kihívás és öröm. Aki járt már itt az tudja, sajnos nem egy ideérkező horgász tér haza úgy, hogy nem jut el még kapásig sem. Hogy mennyire vagyok a Pusiano „rabja”? Természetesen már van foglalásom a 2017-es és a 2018-as időszakra is! Tudom, hogy a csalik tökéletesek, és csak is a kitartásomon, valamint egy pici szerencsén múlik, hogy mikor fogom meg ebből tóból életem pontyát, tovább emelve ezzel a csapatunk és a márka elismerését.

Horsy Zoltán (SK)
S-Carp Product Team  
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie