RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Három nap a bányán

 
Mindig kíváncsian várom, amikor egy új termék megjelenik az S-Carp Product palettáján. Büszkén mondhatom, hogy immár 5 éve vagyok ennek a dinamikusan fejlődő márkának és a nagyszerű csapatnak a tagja. Ezen termékeknek, - köszönhetően a kitűnő minőségének és többek között a speciális kivonatoknak, hozzávalóknak stb. - már számtalan ponty matuzsálemet tarthattam a kezeimben. A most szóban forgó Squid  Effect bojli tesztelése már 2013 nyarának a végén megkezdődött, tehát nem volt ismeretlen számomra, hogy ez évben ezzel a továbbfejlesztett  bojlival gyarapodik a paletta.  Igaz időközben Tamás még változtatott rajta, amíg azt a végleges verziót nem sikerült megalkotnia, ami az ő maximalizmusának megfelel és természetesen a halaknak is a legkiválóbb lehet az elkövetkezendő időkben.
 
A bányatavon, - ahol tag vagyok - az első túrámon már a véglegesített verzióval próbálhattam szerencsét. Három napom volt csupán a horgászatra, de mivel a meteorológia kedvező frontot jósolt a 2. napra, így mindenképpen úgy intéztem a teendőimet, hogy horgászhassak. Az első nap inkább az etetéssel telt el. Két-három kg bojlit etettem be a nap folyamán, amelyekből néhányat megfeleztem és egy kevés főtt kukoricával, tigrismogyoróval és apró mag keverékkel vegyesen juttattam a 6m-es plató tetejére. Szerelékem erős és egyszerű volt, mint máskor is. 2-es méretű Mugga horgokra és 25lb erősségű bevonatos előkére csaliztam a szimpla és a dupla 20mm-es bojlikat. Ez a nap kapás nélkül telt el.
 

Második nap reggelén aztán a fél sátram alatt már épp ébredeztem, amikor jelzőm hangjára ébredtem fel hirtelen. Biztató jel volt, hogy csupán 15 óra telt el és már meg is van az első ponty, ami talán 5-6 kg-os lehetett. Ez jelzésértékű volt számomra, hogy jó mélységben próbálkozom a 6 méteres plató tetején. Ezen a napon még 4 db halat fogtam, amiből már egy 15 kg feletti halnak is örülhettem! Mivel szemlátomást kezdtek sűrűsödni a kapások ezért újabb 1,5-2 kg bojli és főtt magkeverék került a nap folyamán a területre. Egy-egy behúzás alkalmával úgy fél kg-ot szórtam egyszerre be. Az előrejelzés nem tévedett, így a nap folyamán már egyre borongósabb és szelesebb arcát mutatta az időjárás.
 
 
Az utolsó egyben a 3-dik estémen kíváncsian vártam, hogy mi is fog történni. Az időjárás tökéletes volt, a csalikban 100%-ban bíztam és tudtam, ha már volt néhány szebb ponty az etetésemen azok vissza fognak még térni, hogy lakmározzanak a könnyen emészthető, attraktorokban bővelkedő bojliból. Ahogy az est leszállt fél sátram alól egy jó darabig figyeltem még a jelzőket, illetve próbáltam észrevenni minden halra utaló jelet, ami a víz felől jött.  Az éjszaka második felétől szinte elszabadult a „pokol”. Kapást-kapás követett!    
 
Ahogy hajnalodott úgy jöttek az egyre darabosabb halak. Először egy csodálatos 18,50 kg-os tövest, majd hamarosan a másik botommal egy 16,20 kg-os tükröst vezettem a merítőm fölé. Délelőtt a rövid frontos idő kezdett továbbállni és a nap is kezdett egyre hosszabb időre kisütni. Igazi kellemes májusi időben volt részem. Közepes erősségű északi szél borzolta a vizet. Nem volt sem túl meleg sem pedig hideg. Valamivel dél előtt egy újabb füstölős kapásra emeltem be és egyből éreztem, hogy talán a rövid túra legnagyobb halával van dolgom. A hal rendületlenül húzta az orsómról a 45-ös zsinórt és legalább 30-métert húzott le mire meg tudtam fordítani, majd lassacskán magam felé pumpálni. Bő negyed óra múlva, - mire a stégem elé húztam a kristálytiszta vízben, kirajzolódott ellenfelem gyönyörű formája. Rövidesen egy hibátlan, aranysárga tövest fektettem a matracra. Izgatottam mértem meg erős ellenfelemet és mikor a kijelző pontosan 19,70 kg-ot mutatott alatta, nagyon boldog voltam! Örültem, hogy egy ilyen csodálatosan egészséges tövessel zárhattam a viszonylag rövid túrát.
 
 
Érdekesség: a harmadik napon fogott példányok némelyike a matracon végzett horogszabadítás közben már a megemésztett Squid-es bojlit ürítette. Ez arra enged következtetni, hogy valószínű már az első és második napokban az etetésen táplálkoztak, de a horoggal ellátott előkét és csalit nem vették fel. Viszont, mivel visszajártak a jó és könnyen emészthető táplálékért, ezért veszítettek az óvatosságukból, így a matracomra tudtam őket fektetni. Véleményem szerint ez a lényege az S-Carp Product minden kész bojliának és magának a bojlis horgászatnak egyaránt:  - a magas beltartalmi érték, a gyors és könnyű emészthetőség, amit imádnak a pontyok és előbb vagy utóbb elcsábulnak tőle.
 
Az új Squeed  Effect bojli nálam jelesre vizsgázott, csak ajánlani tudom mindenkinek, akik szívesen horgásznak karakteres ízű, egyben természetes, átható illatú bojlival.
 
Mihics Péter
S-Carp Product team

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie