RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Baráti túra Merenyén

 
Az idei első, komolyabb Magyarországi horgásztúrám helyszíne a Baranya megyében található Merenye volt. Nagyon jóleső érzéssel indultunk útnak családommal, mert már ránk fért a pihenés és tudtuk, hogy szegedi barátainkkal töltünk egy kellemes hetet. A közel négy órás út után elsőnek érkeztünk a tóhoz.
 

A formalitások elintézése után máris indultunk a horgászhelyünkre, ahol is egy hat fős román csapatot váltottunk. Még elindulásuk előtt váltottunk velük pár szót, miközben nekiálltunk a táborhelyet elkészíteni. Jöhetett a gyors behúzás és mire megérkeztek ebéd után a szegediek, már sikerült is az első és egyben a túrám legnagyobb tükör pontyát a horogra kerítenem. A 18,10 kg-os ponty a jól bevált Squid Effect Base alapmixből Monster Crab Classic aromával ízesített bojlira éhezett meg. Míg örvendtünk egymásnak és az első halnak,  addig sikerült fognom az előbbiekben említett bojlira egy újabb 18 kg-os tükröst...
 
 
Gondoltam hát ha valami ilyen jól kezdődik a vége sem lehet rosszabb. Az öröm azonban korai volt, de menjünk csak szépen sorjában. Vasárnap  nagyon meleg idő volt és tudtuk, hogy ez csak viharral, esővel érhet véget. Így is lett, hiszen este 7 órakkor nagyon nagy vihar kerekedett, miközben sikerült fognom egy újabb szebb pontyot. A csónakot partra húztuk és igyekeztünk mindent biztonságba helyezni, hogy minél kevesebb kárunk legyen. Az erős vihar este 9 óra körül elvonult, majd a károk felmérése után folytattuk a horgászatot. A vasárnapi horgászatom eredménye összesen öt ponty volt.  A hétfői hajnal aztán horgász szemmel nagyon ideálisnak tűnt, de sajnos csak nekem... Társamnak nem volt kapása.  A pontyok kapókedve alaposan alábbhagyott a túra első napjaihoz képest.
 

Kedden hat db halat sikerült szákolnunk, míg szerdán nyolc ponty került a matracra.  Ekkor jött egy 15 kg-os amur és egy gyönyörű 11 kg-os spanyol pikkelyes is, melyekkel sikerült fotózkodnom. A horgásztúra közepén jártunk, kiválóan szórakoztunk, finomakat ettünk, ittunk és bíztam egy szép kapitális ponty horogra akasztásában. A kapások java a Squid Effect bojlira jött, de a Red Force alapmixből készített lazacos bojli sem hagyott cserben. Csütörtökre még inkább lanyhult a pontyok étvágya, három hallal kellett aznap beérnem. Pénteken hat hal, abból két db amur és négy db ponty volt a mérlegünk. Szombat hajnalban haza felé készülődés közben még sikerült néhány halat fognom.
 

A horgászhetem alatt összesen 444 kg halat fogtam ami 34 darabból állt. Szegedi barátainknak péntek délután sikerült fogniuk egy 22 kg-os harcsát és egy kereken 20 kg-os pontyot, akik szintén az S-Carp termékekkel horgásztak. Bár egy viszonylag könnyű halban bő vízen voltunk nagyon élveztem ezt a horgásztúrát, hiszen szép környezetben, kiváló emberekkel, akció dús percekkel gyorsan repül az idő.
 
 
Lányom és én még szívesen maradtunk volna de sajnos nem lehetett, szólított a kötelesség. Mivel egész héten a víz hőmérséklete 30 fok körül járt nem számítottam ilyen sok halra. A tudat, hogy otthon a bányatavunkon ismét 500 méterre kell majd horgásznom egy kicsit elszomorít, de azt kell megbecsülnünk amink van. Ez úton is köszönöm az S- Carp Product kiváló termékeinek a sikeres túrát. Hazaérve, már   lázasan készülődök a 2 hetes franciaországi  túrámra ami október végétől lesz esedékes.

Kovács Tibor (SK)
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie