RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Az etetőrakétás horgászat..

 

A most bemutatásra kerülő horgászatot, olyan tavakon alkalmazhatjuk sikeresen, ahol a csónak, etetőhajó használata nem engedélyezett, mégis látunk „fantáziát” a bojlis horgászat kipróbálására. Mivel szándékosan nem egy „agyontelepített” vízre mentünk kipróbálni termékeinket és a rakétás, csúzlis etetést, kíváncsian vártuk az eredményt. A horgászatra nem több mint nyolc(!) órát szántunk, egy átlagos nyári nappalon. Ezen idő alatt akartunk a jobb halakat az etetésünkre csalni és megfogni. (első hallásra eléggé „agyament” ötletnek tűnhet…). A vízpartra érést követően az első és egyben legfontosabb dologgal, a helyválasztással, meder feltérképezéssel kezdtük a napot. Ez az a dolog melyre, ha nem fordítunk elég időt nincs az a csali a világon, mellyel jó eredményeket érhetünk el…

A meder feltérképezésére egy nagyon egyszerű szerelékkel történik. Marker úszónak hívják azt a speciálisan erre a célra kifejlesztett úszót, mellyel letapogathatjuk a mederfeneket, megmérhetjük a vízmélységet. Mára már minden nevesebb cég gyártmányát megtalálhatjuk a horgászboltokban. A csomagban van speciális ólom, forgókapocs, gumiütköző, és egy összeállítási útmutató, amely segítségével könnyedén összeállíthatjuk a szerelést.

A reggeli kb. 15-dik dobást követően kezdett körvonalazódni előttünk, hogy nem a tó közepe, hanem viszonylag egy nyugodtabb, kb. 50-60m-re lévő partközeli hely az, ahol komolyabb sóderes medertörés húzódik. Mivel mindketten láttunk fantáziát a helyben, úgy döntöttünk ezt az árkot fogjuk etetni, és meghorgászni. 
 Mivel nem állt túl sok idő a rendelkezésünkre, ezért egy lehető leggyorsabban „dolgozó” etetőanyag, magmix, bojli, pellet (Spood- mix) keveréket állítottunk össze.

Az etetésre és a csalizásra szánt termékek a következők voltak:

1. Egy nagyobb vödörben öntsünk kb. 2 kg már előre elkészített magmixet. A kender, kukorica, tigrismogyoró hármas garantáltan ízlik a halaknak.

2. A Carp Royal Gold method mix egy édeskés-krémes feltűnő színű, míg a Carp Royal Red method mix, egy fűszeres-rákos pirosas színű rendkívül gyorsan oldódó intenzív ízű etetőanyag. Ezekből fél-fél kg-ot öntsünk a vödörbe. A két anyag keveréke semmihez nem hasonlítható ízt és illatot eredményez.

 

3. Most jöhetnek a gyors oldódású pelletek, melyek nélkül a modern pontyhorgászat, már szinte elképzelhetetlen….A jó minőségű pelletek a halakból erős táplálkozás ingert váltanak ki. Ezekből is szintén fél-fél kg-ot öntsünk a keverékünkhöz.

4. Hogy az etetésünkre érkező termetesebb halakat is helyben tartsuk, kb. kétmaroknyi felezett bojlit tettünk a már majdnem kész mixünkhöz. Az ízletes, ropogós, komoly bel-tartalommal bíró Chocolate-Orange bojlit az év bármely szakában sikeresen alkalmazhatjuk.

 


5. Az íz és illatfelhő fokozására folyékony, magas betain tartalmú Melaszt, és Liquid Fist öntöttünk a mixünkhöz. Ezen agyagok mind vízközt, mind a fenéken erőteljes táplálkozást váltanak ki a halakból.
 

6. Most annyi vizet öntsünk a vödörbe, hogy egy pépes, de ne túl folyékony Spood-mixet kapjunk, mely a vízoszlop szinte teljes terjedelmében kifejti hatását, így a nyári melegben sokszor, a vízközt, tartózkodó halakat is a fenékre tudjuk húzni vele.

 


Etető rakétával jutattuk be az elkészűlt mixet, a meghorgászni kívánt területre. Hogy viszonylag pontosan a jelölőbója környékére tudjunk etetni az első pontos dobás után, akasszuk be a zsinórunkat az orsónk dobján található zsinórcsiptető fülbe. Kevés gyakorlás után könnyedén tudunk majd pontosan etetni.
 


A horgászat elején a spood- mixünk kb. 80-90%-át bejutattuk a horgászni kívánt területre és kíváncsian vártuk, hogy a bojlival csalizott horgokra mikor jelentkezik az első hal.

Talán két órája ülhettünk a botok mellet, mikor Tibi baloldali jelzőjének az éles sípolására lettünk figyelmesek. Az első hal meglepetésünkre, egy rendkívül jól küzdő kb. 5 kg-os Lénai Tok volt.

 


A gyors fotózás és visszaengedés követően kíváncsian vártuk lesz-e folytatás? Talán fél óra telhetett el Tibinek újabb kapás és újabb Tok. Ezúttal kicsit kisebb kb. 4 kg-os példánynak tetszett meg a csokis bojli. A Tok „invázió” egészen délután három óráig tartott. Ketten összesen 8db szinte azonos súlyú Tokot akasztottunk és szákoltunk….(utólag a tógazda is csodálkozva hallgatta, hogy ennyi Tokot sikerült fognunk.)
 


A Kora délután a megmaradt kevéske spood-mixhez, kevés method mixet kevertünk és pár db. tojás nagyságú etető gombócot és pár szem bojlit csúzliztunk a horgászhelyre. Nem sokkal ezután sikerült az első pontyot megfognunk, ami nem volt túl nagy, de ponty volt. Aztán a horgászat végéig még vagy 6-7db pontyot sikerült fognunk, a legnagyobbat Tibinek egy 4.5 kg-os pikkelyest.

 

 
 
Összességében ketten kb.40-45kg halat szákoltunk meg egy olyan meleg nyári napon mikor „normális” horgász szinte a vízpart közelébe sem megy…Úgy gondolom, ezt köszönhetjük a sikeres helyválasztásnak és az ízletes Spood-mixnek!

Ha kedvet kaptál, próbáld ki.

Sági Tamás

S-carp Product
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie