RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Az élményt senki nem veheti el tőlem: 31,08 kg!...

 
Az alábbiakban egy, a napokban történt szenzációs 31.08kg-os hitelesített (!) fogás rövid története olvasható, amit Pércsi Márton törzsvásárlónk küldött weboldalunkra. Köszönjük és szívből gratulálunk a hatalmas halhoz!
 
November 9-én érkeztem Zalacsányba egy 5 napos túrára. Foglalásom a tó mélyebb, első részére volt, de leérkezve a tóra és egyeztetve a tógazdával, mégis a tó egy sekélyebb részét választottam horgászatom színhelyéül. A horgászhelyem kiválasztásával ellentétben a csali választás már nem okozott ekkora dilemmát. Mint mindig most is a már jól bevált S-Carp Product termékek közül szemezgettem. Az ötnapos túrára három fajta csalit vittem magammal, ahogy párom mondaná „a delta force kommandót”!  Ezek a Top Force, Red Force és Worm Force bojlik, 20 és 24mm-es méretekben.
 
 
Kipakolás és helykeresés után három bóját helyeztem el, másfél métertől egészen három méteres mélységekig. Mivel a pálya akadó mentes volt, a jól bevált sávetetés mellett döntöttem. A nappali órákban inkább a kikönnyített csalik működtek, első halamat is a Top Force + Pineapple párosnak köszönhettem. A hal alatt 14,60 kg-ot mutatott a kijelzőm. Szépen sorban érkeztek a kapások, mindegyik botomra, mindhárom csalira volt jelentkező. Boldog voltam, végre újra a tóparton lehettem és bizony nem unatkoztam. Aztán lassacskán csend következett, bár a halak ott mozogtak a bójáim körül... Hamar beesteledett, frissítettem a csalikat és türelmesen vártam a következő jelentkezőket. Az éjszaka sajnos eseménytelenül telt, de nem csüggedtem, hisz bajuszos barátaim, folyamatos mozgásaikkal tudatták velem jelenlétüket. A reggeli etetés és csali frissítés után ismét beindultak a kapások, úgy döntöttem növelem az etetés mennyiségét, ami kevés főtt magból (kender, csicseriborsó, csemegekukorica, pár szem tigrismogyoró) pelletből, tóvízben áztatott egész és felezett bojliból állt. Jól döntöttem, hisz a következő időszak újra eseménydúsan telt. Sikerült pár szebb halat fognom ismét, 10-15 kg közötti súlyban.
 
 
Túrám a vége felé közeledett, és én teljesen elégedett voltam, de amit ezután átéltem az szerintem minden horgász álma... Túrám negyedik napján, épp a reggeli kávémat iszogattam, mikor egy csippanás után, folyamatos húzós kapással jelentkezett érdeklődő a balos botomra, amelyen a csali két szem 20mm-es Red Force bojli volt. Amikor ráemeltem a botra, szinte úgy maradt a kezemben, és elkezdődött a csata! Ellenfelem komótosan oldalazott a zsilip felé, de finoman mindig sikerült egy kis zsinórt visszalopnom tőle miközben a fárasztás kíméletesen, de nagyon izgalmasan a partról történt.  Körülbelül 35 perc után sikerült csak a szákba terelnem az öreg tükröst. Látván a behemót és hatalmas halat, egy hatalmasat kiáltottam: "Igen"!!! Lassan tudatosult csak bennem, hogy mekkora hal is akadt valójában a horgomra. A mérlegelésnél, ahol jelen volt a halőr a tógazda és néhány horgász is először a 25 kg-os mérleg kiakadt. Gyorsan kerítettek egy másik mérleget és ekkor derült csak ki hogy a hitelesített mérés alatt a halam pontos súlya 31,08 kg!
 
 
Szinte leírhatatlan a mai napig az átélt élmény számomra. Miután elbúcsúztam életem halától és kíméletesen visszaengedtem élőhelyére, csak ültem a parton és bámultam a vizet... Az utolsó éjszaka még sikerült egy gyönyörű tőpontyot partra terelnem, akinek súlya 17,40 kg volt, és egy szem 24- es Worm Force bojlira éhezett meg. Úgy érzem, ez volt életem legjobb pecája.
 
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a kitűnő minőségű csalikért valamint a tanácsokért Sági Tamásnak, mivel újfent bizonyították a fogósságukat és nagyban hozzájárultak egyéni rekordom megdöntéséhez, amivel egyben új tórekord  is született Zalacsányban!

Gratulálunk!
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie