RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Az ecsédi túra - „A nagy hal kijön az akadóból“

 
Nagyon vártam már ezt a hetet Ecséden, hisz csak jó emlékeim vannak erről a tóról. Több mint  négy éve látogatom a tavat rendszeresen és a nyári meleg hónapokban általában egy hetet itt töltök. Ezidáig mindig volt szerencsém húsz kiló feletti pontyot fognom, ezért nagy izgalommal, valamint elvárásokkal vágtam neki a túrának. A helyszín ezúttal ismét a „hetes“ számmal jelölt stég volt. Ezt a helyet ismerem szinte a legjobban a tavon. Bebizonyosodott azonban, hogy nem mindig van az, amit az ember előzőleg elképzel. Ez a túra különösen nehezen indult. Szombattól  kedd estig  még kapásom sem volt. Ebben nagyban szerepet játszhatott a trópusi forró időjárás. Az idei nyáron ez volt már a negyedik „hőségriadó“. A tikkasztó meleg megviselt embert, állatot egyaránt. A víz is kimondottan meleg volt csak a 13-15 méter alatti mélységekben volt hűvösebb. Ezen mélységek fölött szinte mindenhol 25-26 Celsius fok volt a víz. Ezen a túrán is a két nagy kedvencemet Red Forc és Squid Effect bojlikat alkalmaztam 24 mm-es méretben. A csalizás nem volt túlbonyolítva most sem. Dupla 24 mm-es bojlik, valamint a nagy favoritom a Squid Effect és Squid / S. Herring „hóember“ került a hajszálakra.
 
 
Féltem attól, hogy a pontyok befuthatnak az akadóba, de ha halat akartam  fogni, így nem láttam rá más megoldást. Endre barátom mutatott egy jónak mutatkozó helyet a szemközti oldal fái előtt, ami eléggé akadós volt. Azt mondta ne féljek az esetek döntő többségében  - „A nagy hal kimegy az akadóból, a mélybe“! A hét második felében ez a mondat lett a mottónk. Szerencsére így is lett, a kapások kezdetek sűrűsödni és a pontyok többnyire ki mentek a mélybe. Kedd estétől megjöttek a várva várt kapások. Igaz nem volt sok, de szebbnél - szebb pontyok akadtak a horgomra. A 17 db megszákolt halból a legkisebb egy 12 kg-os nyurga  a legnagyobb egy 21,40 kg-os tőponty volt. Ez évi  tapasztalatom, hogy sokkal tisztább lett a tó és valószínű, hogy ennek is köszönhetően újra rengeteg vándorkagyló él újra a vízben.
 
 
A kagylók miat nagyon kellet figyelnem, hogy hova hova rakom le a végszerelékem. A vízben az utóbbi időben a rákok is jól elszaporodtak, ami szintén a víz tisztulásából adódhat. Sajnos a kagylók és rákok mellett a törpeharcsa is újra elszaporodott, megnehezítve a horgászatot. Erre a problémára véleményem szerint a legjobb megoldás, ha kellően mélyre rakjuk a szereléket. Nekem már 7 méter mélységben nem bántották a csalikat, de az is nagyon fontos, hogy nagyon ki kell szárítani a boilikat. Csak kő kemény boilikkal lehet jelenleg a nyári hónapokban eredményesen horgászni.
 
 
A tikkasztó hőség ellenére is egy élményekben és halakban gazdag hetet töltöttünk el társammal a tavon. Ez úton is köszönőm  Tominak, hogy S-Carp  Product boilik ismét bebizonyították fogósságukat, hozták a tőlük elvárható eredményeket.
 
E túra két tanulságra is megtanított:
- Ne félj változtatni a megszokott dolgokon!
- Ne félj az akadóktól, viszont ne feledkezz el a halak épségéről!

Kovács Tibor (SK)
S-carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie