RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A Red Force ajándéka: a 30,52 kg-os rekordhalam

 
Még javában tél volt, amikor két jó barátommal elhatároztuk, hogy júniusban egy horvátországi tóra fogunk ellátogatni. 5 éjszakás pecát terveztünk június 22-től 27-ig a kiszemelt vízre. A tó egy régi bányató. Mérete úgy 30-35 hektár, az átlag vízmélység pedig 4 - 5 méter között változik, több helyen a meder ágakkal és kisebb - nagyobb hínármezőkkel tarkítva. Vize általában szép tiszta és égszín kék, bár ez évszakonként változhat. Ez volt az első alkalom, amikor minden túlzás nélkül a legjobb minőségű alapanyagokból készült, frissen rollerezett Red Force, és Mussel-Spirulina bojlikat használtam. A mixekből erősen érezhető attraktoroknak, a Belachan, a G.L.M. Extract, a Robin Red-nek, stb. köszönhetően, fantasztikus illatuk és ízük lett az elkészített bojliknak. Természetesen nagy kedvenceimet a sárga, és pink színű pop-up bojlikat is magammal vittem az öt napos túrára. Hárman vágtunk neki a próbatételnek, rajtam kívül Matjaž és Miloš kísért el az első igazi S-Carp termékekkel való horgászatra. Érkezésünkkor pár hely már foglalt volt, de nagy szerencsémre a kiszemelt 26-os állás még üresen árválkodott. Mielőtt elfoglaltuk volna a helyet, azért körbesétáltunk a tavon, de semmi jelét nem láttuk a halmozgásnak, illetve halfogásnak. Több napja szinte kapástalanul ültek a parton a horgászok. Sokat nem teketóriáztunk, így maradtunk az eredeti elképzelésünknél és bepakoltunk a 26-os helyre. Erről a helyről Milošsal ketten horgásztunk, míg Matjaž a mellettünk lévő 27-es állást foglalta el. A táborállítást követően jöhetett a meder feltérképezése. Mivel csak dobva lehet etetni és horgászni a tavon, minden más egyéb tilos, így sok időt vett igénybe, amíg végre találtam egy tiszta helyet kb. 95 m-re a parttól.  Ezt aztán spomb segítségével 18 mm-es Red Force és G.L.M. mixből készített bojlival, valamit némi C.S.L. és Marine Halibut pellettel megetettem, majd egy botot gyorsan rá is dobtam. A második botomnak is találtam hamarosan egy helyet kicsit közelebb a parthoz, amire csak néhány szem bojlit csúzliztam. A harmadik botommal „kereső pecáztam”. Egy szem bojli és egy kis PVA csomag volt csak az etetés.
 
 
Az első nap semmi nem történt. Teljes kapástalanság uralta a tavat, meleg, szélcsendes idő volt, nem szerették a halak. A második nap azonban szerencsénkre nagy változás történt az időben és tudtam, hogy jó esélyem van megfogni az első pontyomat. Beborult az ég és feltámadt a szél is. Reggel ellenőriztem a végszerelékeket, mivel nagyon köves a meder ezért főként a horgot, majd mindhárom botomra 18mm-es Red Force bojlit fűztem fel. Pár órával később meg is érkezett az első potyka, amit még kettő követett. A legnagyobb ezen a napon 16,50 kg-os volt.
 
 
A következő nap ismét spomboztuk a bojlikat, de nem túl sokat, csak mértékkel. Kipróbáltam különböző végszerelékeket is többek közt, a Korda cég safety clip-es leadcore leaders-et, valamint az N-Trap előkezsinórt 15 lb-s változatban, 6-os és 8-as Kurve Shank horoggal ellátva.
 

A gyorsan érkező front elvonult és közben kissé szeles, olyan igazi front utáni nyáriasan kellemes időnk lett, napsütéssel. Miközben a tavat bámultam a nagy csendben, hirtelen egy pontyra lettem figyelmes, ami az etetésemtől nem messze dugta ki a fejét. Nagyon megörültem ezt látva és gyorsan újradobtam, majd hátradőltem a székemben, várva a kapást. Sokszor tapasztaltam már, ha mutatja magát a ponty az etetés környékén, akkor rövidesen akció várható…. Aztán történt valami… erős húzós kapás és vagy 15 percet fárasztottam a túra első 20 kg feletti pontyát. Az öreg, sötét tükrös pontosan 22,50 kg-ot nyomott. Szerencsére Miloš mellettem horgászott, így nem kellett messzire menni a segítségért a fotózáshoz.
 

Épp, hogy elúszott a hal a szomszédunk is akcióba lendült. A Red Force dumbbell horog csali lett a veszte a 19,50 Kg-os tövesnek. Ittunk gyorsan egy-egy kávét, hogy megnyugodjunk a hirtelen érkezett nagy izgalmakra, majd gyorsan rácsöveztünk a helyekre 1-1 kg bojlit. Pár perccel az etetés után - igaz alig hittem el, de ismét megszólalt a Delkim. Következett az 50 (!) perces izgalmas fárasztás melynek végén sikerült szákba terelni egy számunkra gigantikus méretű tőpontyot. A hitesítésre gyorsan odasereglettek jó néhányan, majd amikor már biztos volt a hal súlya hatalmas boldogság lett úrrá rajtam. Pontosan 30,52 kg volt az új egyéni rekordpontyom súlya!
 

Még ugyan ezen a napon, a kora délutáni verőfényes napsütésben Matjaž is fogott egy csodálatos halat, ami egyben az ő új rekordja lett!  Az aranyszínű, egyben tökéletes töves 20,30 kg-ot nyomott. Nagy volt az örömünk és még egy nap hátra volt. Nekem igaz kisebb 13-15 kg közötti pontyok jöttek ezután de Miloš még két igazán szép pontyot tudott szákolni. A kisebbik hala Worm Force dumbbell bojlira jött - ez 18,80 kg-t nyomott, míg a nagyobbik ponty egy igazán szép, 23,40 kg-os hibátlan tükrös volt.
 

Az utolsó nap legnagyobb hala egy kereken 20kg-os növényevő lett, ami a Top Force és White Secret hóemberen vesztett rajta. Egyértelműen látszott, hogy a halak a túra második felére a jó és vonzó csalikra teljesen az etetéseinkre szoktak. Nem kellett más a sikerhez, mint a jó helyek, a minőségi csalik és egy kis időjárás változás.
 
 
Hatalmas halakkal és élményekkel teli, nagyon eredményes túrát zártunk, amiért külön köszönetet szeretnék mondani barátaimnak, horgásztársaimnak és Damirnak, hogy lelkiismeretesen mellé állt egy olyan márkának, amit csak ajánlani tudok azoknak, akik igazán eredményesek szeretnének lenni. Hamarosan visszatérünk a tóra és remélem, még nagyobb halakat tudunk majd horogvégre keríteni.
 
Üdvözlettel:
Damir Krko
S-Carp Team Szlovénia
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie