RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A TRIÓ - „Jókor, jó helyen, jó csalival”

 
Nagyon szerencsésnek érzem magamat, hogy ezt a címet adhatom ennek a beszámolómnak. Írom ezt azért is, mert a túra kezdetéig bizonytalan volt, hogy melyik tavon fogok szerencsét próbálni. Később, már útban a tó felé sem volt biztos, hogy egyáltalán lesz helyem, hiszen a tavon nincs helyfoglalás. A nyugati határszélen elterülő, kb. 35-40 hektár nagyságú tározóhoz érve fellélegezhettem, hisz volt szabad hely. Amilyen gyorsan csak tudtam kipakoltam a kocsiból és felépítettem a sátramat, mert közben kisebb-nagyobb megszakításokkal esett az eső. Rakodás közben próbáltam figyelni a vizet, hátha látok valahol pontymozgást. Az időjárás és a légnyomás nem is lehetett volna kedvezőbb: - borult, Északi szeles, esős, idő volt - egyszóval tökéletes. A botokat már otthon felszereltem, csak az előkét és az ólmot kellett feltenni, majd kezdődhetett a peca. A Red Force-t, és az újdonsült kedvencemet, a Crustacean bojlit vittem magammal, így értelemszerűen ezek kerültek a hajszálra.
 

A csalik rövid idő alatt már a jónak vélt helyükön várták a halakat. Hátra dőlve a székemben, épp a pakolást pihentem ki, mikor az alig félórája behúzott boton kapás jelentkezett. Ejha - szisszentem fel miközben ráemeltem a pálcára. A rövid, de „sportos” fárasztást követően egy 11,75 kg-os pontyot szákoltam. Gyorsan újragondoltam a dolgokat és felraktam a dupla 24 mm-es bojlival szerelt „combimat”, bízva abban, hogy majd nagyobb halat is tudok fogni. Miután újra behúztam a szereléket ismét elkezdett esni az eső és hamarosan újabb kapás jelentkezett a másik botomon. Az eredmény egy 11,50 kg-os ponty lett. Természetesen erre a botomra is dupla 24 mm-es bojli került fel, ezúttal Red Force. Másnap hajnali 03:20-ig kellett várni a következő kapásig. Immáron csónakból kellett fárasztanom, mert egy testesebb halat éreztem a horgon. A változtatás bevált, ugyanis a kemény fárasztás végén 17,56 kg-os halat mérlegeltem. Alig telt el egy óra és ismét a csónakban róttuk a köröket az újabb hajnali ébresztőmmel. Ezúttal egy 16,70 kg-os tükrös tornásztatott meg. Örültem, hiszen nagyon rövid időn belül már két szebb halat is lencsevégre kaphattam.
 
 
Másnap jöttek-mentek a felhők volt, hogy a nap sütött volt, hogy az eső esett. Épp megebédeltem, mikor ismét a jelzőhöz ragadt a swinger. Irány a csónak, aztán a hal. Már vagy 20 perce tartott a fárasztás mikor felfeküdt a hibátlan töves és megtudtam meríteni. Ezúttal 17,80 kg-ot mutatott a mérleg. Szuper - könyveltem el magamban! A súly egyre nő, a halak egyre szebbek, mindez úgy, hogy az etetés mennyiségét egyre csökkentettem. Csak néhány szem ízletes bojlit szórtam ritkásan a horgok köré. Csupán két órát kellett várnom a következő harcosra, aminek a súlya 17,72 kg volt és a dupla 24mm-es Crustacean bojlit vette fel.
 
 
Délután gyermekkori barátommal Ferivel beszéltem telefonon, és mivel szerdától kapott szabit próbáltam rábeszélni, hogy csatlakozzon hozzám és horgásszunk együtt pár napot. Meséltem a történteket, mondtam neki érzem, hogy van valami különös a levegőben és lesznek ennél még nagyobb halak is.... Nevetett egyet a telefonba és rábólintott. Nagyon örültem neki, hisz utoljára 3 éve horgásztunk együtt. Aztán lassan minden téren csend következett. Az éjszaka szakadó esőben próbáltam aludni és kipihenni a fáradalmakat. 08:30-kor szinte felrobbant a vevőm a sátorban én pedig félálomban kerestem a szemüvegemet. A rohanó kapást egy nyurgapontynak köszönhettem, aminek a súlya már meghaladta a 18 kg-ot! Egészen pontosan 18,70 kg volt. Gyors fotózás és már úszott is tovább a hibátlan bajszos. Időközben Feri is megérkezett, így már együtt áztunk a májusi esőben.
 
 
Gyorsan behúztuk társam szerelékeit is, majd a sátorban meséltem tovább az éjszaka történteket. Délután épp a csalikat készítettük az esti bevetésre, mikor Feri jelzője kezdte harsogva tudtunkra adni a kapást. Miután ráemelt - „lassan mozog” - mondta, így bíztam benne, hogy nagy halnak örülhetünk majd a fárasztás végén. Így is lett, hiszen pontosan 19,30 kg-ot nyomott a kifogott tükrös. Feri örült, én pedig megkönnyebbültem! - „Már megérte lejönni„ - kommentálta boldogan a fotózás után.
 
 
Épp esteledett mikor az én jelzőm kezdett komótosan énekelni. Felvéve a botot éreztem, hogy talán ez lesz az a hal, amiért jöttem. Beléptem a csónakba és már siettem is a hal fölé. A forgatókönyvet a hal írta én pedig csak asszisztáltam. Arra mentünk, amerre ő akart. Volt, hogy a csónak alól próbáltam kiirányítani, volt, hogy alig tudtam utolérni. A sok sóhajtozást követően aztán megláttam és az első adandó alkalommal megmerítettem. A levegőbe csapva tudattam Ferivel, hogy megvan a hal. A part felé csónakázva sok minden forgott a fejemben, de leginkább az, hogy vajon sikerül-e átlépni a 20+ -os határt? Mire kiértem a hallal már minden készen állt a mérlegeléshez, így gyorsan kiderült, hogy sikerült elérni a célom. A duci hal egészen pontosan 21,52 kg-ot nyomott. Nagyon boldog voltam, hiszen minden összejött. Az utolsó napunk is igazán emlékezetesre sikerült. Reggel először egy 18,12 kg-os tükörpontyot szákolhattam, majd Feri pillanatai következtek.
 
 
11 óra körül Ő kezdett ismét fárasztani. Körülbelül 15 perc elteltével mutatta meg magát először a hal. Első látásra is nagynak tűnt, de mikor szákolás előtt felfeküdt a vízre, akkor voltunk csak biztosak benne, hogy újra ránk mosolygott a szerencse. Ismét a mérlegé volt a főszerep, ami ezúttal 24,47 kg-ot mutatva mosolyogtatott meg bennünket. Ferinek kellett pár perc, hogy elhiggye, neki sikerült megfogni a „túra plébánosát”, ami egyben új egyéni rekordja is lett! Talán mondanom sem kell, hogy nagyon elégedettek voltunk az elért eredményekkel!
 
 
Pár nap múlva ismét a tavon

A sors úgy hozta, hogy tesómmal Marcellal, 3 nappal később ismét a tavon találtuk magunkat. Eredetileg egy elhagyatott bányatóra indultunk, de ott sajnos azon a héten nem engedték a horgászatot. Őszintén szólva tartottam tőle, hogy az előbb leírtak közelébe sem fogunk tudni érni, de lesz ami lesz alapon újra belevágtunk. A különbség ezúttal az volt, hogy a tó közepénél telepedtünk le, és Top Force, valamint Squid Effect bojlit választottunk fegyverként. A dolgok a szokásos módon zajlottak, ezúttal azonban a meleg tett próbára bennünket. Marcell 24 mm-es Top Force + Super Crab pop-up-pal csalizott, én szimpla 24 mm-es Squid Effect-et fűztem a horog alá.
 

A délután kényszernapozással és találgatásokkal telt. Ilyen időben vajon lesz-e egyáltalán kapás a tározón? Ha igen, melyik boton, stb. Épp kezdett elviselhető lenni az idő és már a nap is kezdett lemenni, amikor Marcellnál életre kelt a jelző. Gyors reagálás és már úton is volt a hal felé. Ismét egy, a vártnál korábbi kapás. Én a partról fényképezőgéppel követtem az eseményeket és drukkoltam öcsikémnek. Időközben a víztükör ismét sima lett, és minden elcsendesedett, így jól hallhatóak voltak a loccsanások fárasztás közben. Aztán egyszer csak Marcell a merítő felé nyúlt, majd biztosan a hal alá tolta. A következő pillanatban már a levegőben láttam a kezét és láttam a mosolyt az arcán. Ekkor még gondolni sem mertem arra a számra amit később a mérlegen láttunk. A story ott folytatódott, ahol Ferivel napokkal ezelőtt abbahagytuk. Egy makulátlan szépségű, kereken 23 kg-os tükröst sikerült kifognia!
 

Azokban a percekben nagyon különös volt a hangulat. Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen szép halat fotózhattam a Testvéremnek. A visszaengedés után már nem számított semmi sem. Az sem érdekelt, hogy én fogok-e valamit a hátralévő időben. Néhány hal még jött a következő két napban, de a szélcsendes és egyre melegedő időben jócskán aláhagyott a halak kapókedve.
 
Ebben a pár napban mindhárman életre szóló élményekkel gazdagodtunk, amiket még nagyon sokszor fogunk emlegetni. Azt hiszem, a legjobban Feri barátom gondolata tükrözi a velünk történteket, miszerint: „JÓKOR, JÓ HELYEN, JÓ CSALIVAL.”  
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni a csalikat Tamásnak, amik ezúttal sem hagytak cserben bennünket, valamint mindenkinek hasonló élményeket kívánunk.
 
Üdvözlettel:
Németh Szilveszter
S-carp Product Team 
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie