RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A Robin Red..

 

A szó hallatán, hogy Robin Red mára, már nem csak Angliában, hanem Európa szerte is, a bojlizás, bojlikészítés jut az eszébe minden fanatikus pontyhorgásznak.

Már több mint harminc éve, hogy Angliában felfedezték, megalkották ezt a bámulatos attractort, mely megdöbbentő hatással volt és van, a mai napig a halakra. A hatvanas évek közepén Fred Wilton kezdett kísérletezésbe és próbált, kutya és macskatápok, madáreleségek keverékével létrehozni különböző tésztamasszákat, melyeket sikeresen használhattak a pontyok megfogásában. Ezekben, az időkben olyan neves horgászok próbáltak segíteni, megalkotni a Robin Red-et, mint Jim Gibbinson, Bob Morris, Robin Monday. A későbbiekben csatlakozott még pár olyan neves horgász hozzájuk, mint Rod Hutchinson, Bill Cottam, Tim Paisley, Ken Townley…
 

Minden idők egyik legsikeresebb horgásza Ian Booker bűvölte el a hetvenes évek közepétől fantasztikus fogásaival az angol pontyhorgászokat. Sikert sikerre halmozott melyet, többek közt a Robin Red használatának köszönhetett. Sok éven keresztül Ian az angol tavakból rengeteg kapitális halat zsákmányolt, sokak szerint azóta sem volt senki olyan sikeres, mint Ő….!

Azóta gyakorlatilag minden nagyobb és kisebb cég létrehozott és alkalmazta legalább egy alap mixében, vagy kész bojliában a Robin Redet. Nutrabaits, Solar, stb., hogy csak a legnagyobbakat említsük. Ezeknek a mixeknek, bojliknak a sikere szinte kivétel nélkül megdöbbentő volt! A Robin Red alapú keverékek határozottan az egyik legfogósabb termékek melyet a piacon megtalálhatunk. Az általunk készített és forgalmazott két alapmix és bojli, melyek a sikeres 50g és 100g / kg mennyiségben garantáltan tartalmazzák a Robin Redet! Ez a két féle bojli, vagy az alap mixekből készített csali, mind a rövid mind a hosszú horgászatokon nagy segítségünkre lehet. Akár csak az Ultramix pellet+ Robin red és a Carp Royal –Red- Metod mix. Ezek a termékek mind tartalmaznak Eredeti Robin Redet és használatukkal, sokszor a legfrontosabb időjárási körülmények között is komoly sikereket érhetünk el! Az eredeti Robin Red szaga és íze teljesen egyedül álló és hihetetlen módon vonzza a halakat. Sokan próbálták már megfejteni a Robin Red összetételét, összetevőit de talán pár ember az, aki tudhatja az arányok pontos összetételét Anglia és Európa szerte! A főbb összetevők a következők: Speciális szárított spanyol paprika, különböző olajok, borsok, cukrok, mexikói levéltetű és fűszerek keveréke… A gyártásnál szigorúan ügyelnek, hogy titokban maradjon a pontos összetétel! Eredeti, igazi Robin Redet CSAK és KIZÁRÓLAG az Angol Haith’s cég forgalmaz!
 

Az adagolást illetően az „arany” és egyben hatásos középút valahol az 5-és 10%-os érték körül mozog. 10% felett alkalmazva már nagyon költségessé teszi a bojlik árát és nem növeli már számotttevően a fogósságát!  5% alatt pedig a halakra gyakorolt hatása jelentősen gyengül!

Csak javasolni tudom, hogy mind a bojli készítésnél, mind a bojli választásnál használjuk és keressük, az eredeti Robin Red-et tartalmazó termékeket!

Egy másik, idehaza talán nem túl ismert használati módja a Robin Rednek, a főtt magvak ízesítése! Maga a kendermag, kukorica, mint ismeretes, a pontyok által igen kedvelt magféle. Sokan használják megfőzve, de próbálta-e már egy kevéske Robin Red-el ízesíteni? Érdemes egy próbát tenni vele…

Tegyük a következőket:


Áztassunk be a horgászatra szánt kendert enyhén sós vízben. Egy kg kendermaghoz kb. 5g sót, keverjünk. A magokat ebben az enyhén sós vízben áztassuk legalább 12 órán át, majd főzzük addig, míg a magok szét nem repednek és a fehér csíra, ki nem bújik belőlük. Most a megfőtt magokat hagyjuk kicsit kihűlni, majd ezután keverjünk kilogrammonként kb. 5-10g eredeti Robin Red-et a főtt magvakhoz.

Ezzel el is készült a fantasztikus illatú főtt magunk, melyet csónakból kézzel, partról pedig egy Spood rakétával az etetésünkre juttathatunk. A kukoricával is, hasonlóan járhatunk el ezzel is érdemes egy próbát tennünk…! Végezetül három olyan időszak, mikor érdemes próbálkoznunk a Robin Red-es csalikkal: Tavasszal felmelegedő vízben, nyáron frontos időjárási körülmények között, és ősszel lehűlő vízben.

Sok sikert.

Sági Tamás, S-Carp Product

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie