RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A Ponty pellet és az aminosavak...

 

A jelenlegi magyar horgászboltokban kapható pellet arzenálra tekintve valószínű, hogy sok horgásznak komoly fejtörést okoz a megfelelő méretű és beltartalmú termék megtalálása. Tisztelet a kivételnek, de a színesebbnél színesebb és "ízesített" pelleteket látván az emberben akaratlanul is elindul a következő gondolatmenet. -Mivel köztudott, hogy a halfajra szabott és optimális beltartalommal rendelkező Pelletet valójában főleg a tenyész tavakban vagy tengeri aqua- kultúrákban használják a halak egyenletes fejlődése és egészségük megőrzése érdekében. Ezért hát nézve híres európai pellet gyártó cégek termékpalettáját az ilyen gyönyörűen színesített "üveges" granulátumokkal lehetetlen találkozni.- Valószínű, hogy mindez nem véletlen és kíváncsi lennék arra, ha efféle típusú pellettel etetnék, nevelnék a halakat mennyi idő alatt érnék el, a megfelelő súlyt és mennyire lennének egészségesek. Ezért vásárláskor, ha tehetjük a halak érdekében, kerüljük a színes, tápérték nélküli pelletnek kikiáltott granulátumokat. Ezekkel, nehezen tudjuk eredményességünket növelni és kár pénzt  pazarolnunk rájuk! Eme rövid gondolatmenet után, egy ötlet a sok közül, hogy tudunk a minőségi pellet szemeknek egyedülálló módon még nagyobb csábító erőt adni.
 


1, Az ízesítésre szánt pelleteket öntsük egy vödörbe. Jelen esetben kimondottan a pontyoknak előállított pelletet használunk, (Special Carp pellet) melynek 45%-os fehérje és 12%-os zsírtartalma van.

2,  Egy kisebb műanyag tálba tegyünk egy púpos mérőkanálnyi L-030 Amino port. Kb.5- 10g-ot, számoljunk minden egyes kg-ra.

3,  Most öntsük a tálba 2ml-t kedvenc arománkból (ez csak abban az esetben szükséges, ha hasonló illatot szeretnénk a pellet szemeknek, mint a bojlinknak) ezután10ml halolajt és 20ml magas aminosav tartalmú folyadékot (keverhetünk össze többfélét is).

 4, A magas esszenciális zsírtartalmú halolajt, mint pl. lazacolaj, semmiképp ne hagyjuk ki. A víztető felé felszálló illatos olajcseppek "húzzák" le a csalinkhoz, az esetleg vízközt tartózkodó halakat, nem beszélve arról a tényről, hogy elengedhetetlenek a halak egészséges fejlődéséhez. Kora tavasszal mikor gyorsan melegszik a vízfelszín és jelentős a különböző vízrétegek közti hőmérséklet különbség, natúr kenderolajjal ízesítsük a pelletünket. Ez az olaj alacsony hőmérsékleten is kitűnően dolgozik ízét, illatát imádják a halak.

5, A magas aminosav tartalmú folyadékkal, mint pl. Minamino PPC, Liquid Liver, Liquid Fish Extract, Liquid Mussel Extract, Melasszal átitatott, pelletünk a vízfenékre érve szinte azonnal evésre ösztönzi a legóvatosabb pontyokat is! Ezután keverjük össze a kistálban lévő folyadékokat és öntsük a pelletre.

6, Tegyük egy éjszakára félre és hagyjuk, hogy magukba szívják a pelletszemek az olajakat és a folyékony aminosavakat.

A végeredmény egy erősen feljavított, saját receptünk alapján elkészített pellet, ami akár hasonló ízű is lehet, mint a csalizó vagy etető bojlink. A kész pelletet használhatjuk szőnyegetetésként, vagy akár P.V.A. zacskóba helyezve is. Egy dolog biztos, a vízbe kerülő pelletekből folyamatosan és erőteljesen szivárognak ki az aminosavak és garantáltan a csalinkhoz vonzva a távolabb járó és óvatos pontyokat is.


 SÁGI TAMÁS

S-CARP PRODUCT

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie