RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A Birdfood bojlik, alapanyagok...

 

A birdfood alapanyagok pl.: Nectarblend, PTX, SuperRed, Prosecto, Robin Red, darált kender, aprómagvak stb. kétség kívül a hallisztek után a legnépszerűbb alapanyagok, melyeket a modern pontyhorgászatban használnak.

Különösen népszerűek azon horgászok körében, akik saját maguk készítik el bojliaikat törekedve azokra a pozitívumokra, melyek ezen alapanyagok használatával elérhető. Gondolok itt a pontyok számára nagyon vonzó ízekre, illatokra, könnyű emészthetőségükre, és nem utolsó sorban megfizethető árukra. A modern birdfood bojlik Európa és Anglia szerte elismert és nagyra becsült csalik, melyek korlátlanul vonzóak a pontyok számára, és használatukkal fogási esélyeink nagyban javulhatnak. A legtöbb birdfood alapanyag természetessége miatt a csalink vonzereje nagyban megnő, azon egyszerű oknál fogva, hogy a víz a könnyebben bejut a bojlink belsejébe. Ezáltal az íz anyagok, aromák és attraktorok jóval könnyebben szivárognak ki a bojliból, mint egy zárt, tömör szerkezetű golyóból! Egy ésszerűen alacsony aroma mennyiséggel készített birdfood bojlit a pontyok mint táplálékforrást gyorsan elfogadnak, ezáltal nekünk pontyhorgászoknak is könnyebb jelentősebb sikereket elérnünk.

Sok birdfood alapanyag fantasztikus ízzel és illattal rendelkezik. A Robin Red egy nagyszerű hozzávaló és egyben attraktora lehet a bojlinknak! Egyedülálló illata és íze csábított el több ezer pontyot az évek során és még mindig nem mutatja jelét annak, hogy veszítene a vonzerejéből!

Az eredeti Haith's Robin red-ben található borsok, cukrok, speciális olajok és nagyon vonzó fűszerek, és a spanyol paprika teszi egyedivé ezt az attraktort! Az álltalunk forgalmazott alap mixek: Red / L.T. Fishmeal és a Spicy Fishmeal mix is tartalmaz jelentős mennyiségű Robin Red-et! A Red / L.T. alapmix garantáltan 60g / kg, míg a Spicy mix 100g / kg Robin Redet tartalmaz.! Mindezek mellet még a P.T.X. a jelentős mennyiségű hallisztek, sörélesztő stb. segítenek a bojli fogosságának a növelésében!

Sok olyan attraktor létezik melyek nagyon jól kiegészítik és növelik a birdfood mixek vonzerejét. A májpor, Új-zélandi kagylókivonat, folyékony melasz, a magas aminosav tartalmú Corn Steep liqour, vagy akár a Liquid Fish Extract használatával jelentős sikereket érhetünk el!

Ha bármilyen folyékony alapú aminot  adunk bojlinkhoz minden fél kg mixhez tegyünk kb. 10g tengeri sót! A só és aminok mint " gin és a tonik" illenek egymáshoz, ráadásul az  édeskés ízzel rendelkező birdfood alapanyagokhoz adott só segít azok egyedi ízét még jobban kiemelni!

Nekem személy szerint nagy a bizalmam birdfood alapanyagok iránt!  Több neves horgásztól tudom, hogy akár 5 éve is sikeresen használnak saját receptjük alapján elkészített zömében birdfood alapanyagokból készített bojlit, akár híres külföldi tavakon is anélkül, hogy eredményességük csökkenne! Az ésszerűen aromásított, ízesített birdfood bojlik általában nagyon sikeresek és szinte minden vízen hatékonyak. Ezért évszaktól, víztípustól függetlenül foghatunk vele szép halakat! Befejezésül talán még annyit, hogy bár a bojlikészítés nem tartozik a legkönnyebb munkák közé és a mostani piacon számtalan cég kínálja szebbnél szebb csomagolásban bojliait, mégis úgy gondolom, hogy a magunk által elkészített csaliról tudjuk csak igazán mit is tartalmaz teljes egészében! A saját bojlival megfogott kapitális ponty pedig a legfantasztikusabb élménye lehet egy igazi pontyhorgásznak!

SÁGI TAMÁS

S-CARP PRODUCT

2008.09.25.

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie